Sporthírek

Győzelemmel kezdett Dél-Korea

Győzelemmel kezdett Dél-Korea
Dél-Korea csapata legyőzte Görögországot 2-0-ra szombaton Port Elizabethben, a világbajnokság B-csoportjában. Jó kezdés a 2002-es 4. helyezett csapattól.
A 2002-es házigazdák 7 perces aktív játékot produkáltak, amikor a bal szögletzászló mellől a Celtic játékosa, Ki Sung Yueng szabadrugását a védők feje fölé irányította, így Lee Jung Soo-nak sikerült betalálni a kapuba. A koreaiak kijátszották a görögöket és közel kerültek a második góljuk megszerzéséhez a 27. percben, amikor a csapatkapitány Park Je Sung egy kitűnő passzal megindította a Monaco csatárát, Park Chu Young-ot, de a lövését a görög kapus, Alexandros Tzorvas a keresztlécre hárította.

Foghatták a fejüket a 2004-es Európa-bajnokok

Foghatták a fejüket a 2004-es Európa-bajnokok

Ezután is folytatódott a koreai nyomás, ugyanis a Manchester United sztárja, Park Ji Sung keresztül cikázott a görög védőkön és már a görög kapus sem tudta a labda útját állni, így megszületett a második gól. A görögök felébredtek a második gól bekapása után, pontosabban jobban kezdtek el játszani, eljutottak a koreai kapuig és egymás után több szögletet is kitudtak alakítani. Otto Rehhagel lehozta a csapatkapitányt, Angelos Charisteas, de ezzel a húzással sem tudta összezavarni a Koreaiakat.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu