Sporthírek

Hierro: Tudnunk kell játszani

Hierro: Tudnunk kell játszani
Spanyolországnak meg kell tanulnia megverni a csapatokat, hogy igazán nagy eredményt érjen el a világbajnokságon, mondta Fernando Hierro sportigazgató.
Mint a torna esélyesétől, Spanyolországtól sokat várnak el, ráadásul ők az Európa-bajnokok. Ez egy újfajta helyzetbe helyezi a válogatottat és elvárja mindenki tőlük, hogy Dél-Afrikában is sikeresen szerepeljenek. De Fernando Hierro úgy tartja, hogy türelmesnek kell lenniük miután megnyerték a 2008-as EB-t, az első jelentősebb trófeát. "Az EB sikerünk nagyon lényeges volt. Megváltoztatta az egész csapat mentalitását, azzal, hogy megnyertük, szinte az összes félelmünk elszállt. A játékosok nagyon motiváltak, de emellett tiszteletadóak és emberségesek. Nem veszíthetjük el ezt az adottságunkat."

Fernando Hierro a 2002-es vébén játszott utoljára

Fernando Hierro a 2002-es vébén játszott utoljára

Hierro azt is hozzátette, hogy a játékosoknak majd a vb-n védekező csapatok ellen kell megtalálni az ellenszert, a kontrákra pedig oda kell figyelni: "Érezzük a nehézséget a három mérkőzésben, mivel Honduras és Chile két olyan csapat, akik nagyon nagy nyomást gyakorolnak és sokat szaladnak. Tudom, védekezni fognak és ellentámadni. Ez az a pont, ahol tudnunk kell játszani. Nagyon komolyan tanulmányoztuk az ellenfeleket, és keményen fogunk dolgozni a meccsek alatt"- állapította meg a korábbi Real Madrid kiválóság, Fernando Hierro.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu