Sporthírek

Higuaín triplázott, Argentína fölényesen nyert

Higuaín triplázott, Argentína fölényesen nyert
Argentína már hat pontos a B-csoportban köszönhetően annak, hogy Dél-koreát is legyőzték 4-1-re. Higuaín pedig mesterhármasával átvette a góllövőlista irányítását.
Diego Maradona csapata már hat pontos a B-csoportban, így már elkönyvelheti a továbbjutást a nyolcaddöntőbe. Bár sokáig szoros volt a mérkőzés, a 4-1-es végeredmény mégis azt mutatja, hogy sima dél-amerikai győzelem született. Már a mérkőzés kezdetétől az argentinok irányítottak. A 16. percben Messi tekerte középre a labdát, amelyet végül szerencsétlen mozdulattal Park Csu Jung tessékelt a saját kapujába. Majdnem ugyanennyi idő telt el a második találatig. Egy elvégzett kis szabadrúgás után Maxi ívelte középre a labdát, amelyet a megsérült Samuel helyére beálló Burdisso csúsztatott tovább Higuaínnak, aki a kapu rövid sarkába fejelt. Már amikor mentek volna a csapatok pihenőre, szépített Dél-Korea a semmiből. Martin Demichelis volt nagyon figyelmetlen a saját tizenhatosa előtt. Lee Csung Jung csapott le a labdára és lőtt a hálóba.

Higuaín kétszer is a koreai hálóba fejelt

Higuaín kétszer is a koreai hálóba fejelt

A második félidőben sokáig csak szenvedtek egymással a csapatok, a 77. percben aztán megtört a jég. Messi gyorsított fel a bal oldalon és lőtt kapura. Elsőre még lábbal hárított Jung kapus, de az ismétlést Messi úgy lőtte a kapufára, hogy az éppen Higuaín elé került, ő pedig 2-3 méteről csak a kapuba kellett passzolni. Erre mondják, hogy ott kell lenni. Három perc múlva viszont érkezett a következő argentin találat. Egy gyors kontratámadás alkalmával Messi, Higuaín és Agüero játszott össze. Utóbbi lágyan középre löbbölte a labdát Higuaínnak, aki higgadtan a hosszúba bólintott és megszerezte saját maga harmadik, csapata negyedik gólját is. Így Dél-Korea az utolsó csoportkörben nagy csatát fog játszani Nigériával, hogy tovább jusson a nyolcaddöntőbe.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu