Sporthírek

Készen áll a Brazília

Készen áll a Brazília
Carlos Dunga, a brazil válogatott szövetségi kapitánya bejelentette a 23 fős keretét. A régi nagyok közül sokan nincsenek a keretben, meglepetés viszont van.
Júnuis 1-ig kell leadni annak a 23 embernek a nevét, akiket az egyes országok szövetségi kapitányai a Dél-afrikai világbajnokságra szándékoznak vinni. A héten főleg a bő keret kihirdetése zajlik a legtöbb résztvevő országban, Brazília viszont már teljes fegyverzetben. Dunga, a Seleção szövetségi kapitánya már a 23 csapattagot is megálmodta és be is jelentette. Akad bőven meglepetés, hiszen nem kapott helyet Ronaldinho, aki a tavasszal azért régi önmagát idézte a Milanban, függetlenül a csapat teljesítményétől. De mellőzve lett a Flamengo támadója, Adriano és a két Corinthians játékos, Ronaldo és Roberto Carlos.

Brazília a hatodik címet próbálja megszerezni

Brazília a hatodik címet próbálja megszerezni

Nekik nem sok esélyük van, hogy ilyen világeseményen vegyenek részt. Két fiatal csillag, Alexandre Pato és Neymar is kimaradt a keretből. Viszont meghívót kapott Gomes, a Tottenham hálóőre, a Cruzeiro veterán védője, Gilberto. De ami talán a legmeglepőbb, Grafite, a Wolfsburg csatára is a keret tagja.


Kapusok: Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham), Alexander Doni (Roma)
Védők: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Gilberto (Cruzeiro), Michel Bastos (Olympique Lyon),  Lucio(Inter), Juan(Roma), Luisao (Benfica), Thiago Silva (AC Milan)
Középpályások: Gilberto Silva (Panathinaikos), Felipe Melo(Juventus), Kaká (Real Madrid), Julio Baptista(Roma), Josue (Wolfsburg), Kleberson (Flamengo), Elano (Galatasaray), Ramires (Benfica)
Csatárok: Robinho (Santos), Luis Fabiano(Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg)


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu