Sporthírek

Magabiztos holland siker egy kis adag szerencsével

Magabiztos holland siker egy kis adag szerencsével
Hollandia első mostani első világbajnoki csoportmérkőzésén 2-0-ra győzte le Dánia csapatát. Az első találatnál Simon Poulsen talált a saját kapujába, a másodikat gólt Kuyt szerezte.
Nem haltak bele az iramba a játékosok a Hollandia - Dánia összecsapáson sem. Annak ellenére, hogy az első félidőben sok izgalom nem történt, a második félidő rögtön gólt hozott. Alig telt el 40 másodperc a szünet után, Robin van Persie került ki a bal szélre és tekerte középre a labdát. Ott pedig Daniel Aggernek, a dánok hórihorgas védőjének magas volt a labda, hogy elfejelje, viszont pont jó lett Simon Poulsennek, aki borzasztóan balszerencsés mozdulattal éppen Agger hátára fejelte a labdát, amely aztán tovább perdült Sörensen kapujába.

Elia csak kapufát lőtt, de jött Kuyt és bevágta a labdát a hálóba

Elia csak kapufát lőtt, de jött Kuyt és
bevágta a labdát a hálóba

Ezzel gyakorlatilag már el is dőlt a találkozó, hiszen az Oranje játékosai magabiztosan irányították a mérkőzést, annak ellenére, hogy már nem volt akkor a labdabirtoklási fölényük, mint az első játékrészben. Ahogy telt az idő egyre sürgősebb lett volna a dánoknak, de alig tudtak lövőhelyzetig jutni. Viszont a 85. percben Sneijder forgatta be védőjét és indította a csereként beálló Eliát, aki jobb belsővel a kapufára passzolt, de érkezett Kuyt és bepofozta a játékszert a hálóba. Három perccel később a szintén csereember, Afellay szerezhette volna meg a harmadik találatot, de passzát a gólvonal előtt még ki tudta halászni Poulsen. De ezzel összességében megérdemelt volt a holland győzelem.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu