Sporthírek

Meglepetés: Svájc legyőzte Spanyolországot

Meglepetés: Svájc legyőzte Spanyolországot
Megszületett a 2010-es világbajnokság első komoly meglepetése. Az abszolút esélytelennek tartott Svájc Fernandes 52. percben szerzett találatával megverte Spanyolországot.
Elképesztő, amit művelt Svájc válogatottja. A taktika semmi másban nem különbözött az átlag európai csapatokétől. Ha erősebbel játszunk akkor védekezünk foggal-körömmel és bízunk a kontrákban. Ezt játszotta Ottmar Hitzfeld csapata is a spanyolok ellen. Az Európa-bajnok csapat dolgozta ki a több helyzetet és nagy labdabirtoklási fölényben játszott, mégis az 52. percben Derdiyok gondolt egy nagyot és tört be a spanyolok tizenhatosára. Ott aztán találkozott Piqué-vel, de még el tudta pöckölni a labdát.

A gól előtt mindenki repült, aki arra járt

A gól előtt mindenki repült, aki arra járt

Casillas még beleért, de nagy repkedés után végül Fernandes ért előbb a megfelelő helyre és passzolt a kapuba. Ezek után sorra hagyta ki a helyzeteket Villa és a csereként beálló Fernando Torres. A 70. percben Xabi Alonso szinte ketté törte a keresztlécet, akkora kapufát lőtt, de négy perccel később újabb svájci kontrából ismét Derdiyok mehetet. Kicselezett két védőt, majd Casillas mellett pimaszul jobb külsővel a jobb kapufát találta el. A mérkőzés végén még próbálkoztak a spanyolok, de nem jött össze a szépítés, így Svájc három pontjával holversenyben Chilével vezeti a tabellát.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu