Sporthírek

Pienaar: A csapatjáték a fontos

Pienaar: A csapatjáték a fontos
Ma délután a Dél-Afrika - Mexikó nyitómérkőzéssel veszi kezdetét a 2010-es labdarúgó-világbajnokság. Steven Pienaar, a rendezők középpályása biztos abban, hogy a csapat minden tagjának fontos szerepe lesz a VB meccsein.
A 28 éves játékos már 7 gólt lőtt ebben a szezonban, és reménykedik, hogy a válogatottban is sikerül megtalálni a helyét. Pienaar szerint a mindent átfogó csapatmunka elengedhetetlenül szükséges, ahhoz, hogy Dél-Afrika csapata sikereket érjen el a VB-n, ugyanis a házigazdák célja, hogy először az életükben bekerüljenek a nyolcaddöntőbe. "Most itt van a világbajnokság, és ez egy rendkívül nagy kihívás, de a csapattársaimmal támogatjuk egymást" - mondta az Everton játékosa.

Pienaar szívesen szerezne gólokat, de a lényeg a csapat

Pienaar szívesen szerezne gólokat, de a lényeg a csapat

"Teljes mértékben együtt kell játszanunk, összhangban, és akkor talán kielégíthetjük a nézők igényeit. Hogyha a csapat jól játszik, és esetleg nyerünk is, akkor nem csak Steven Pienaar-ról lesz szó, hanem az egész csapatról." És bár Pienaar a góljait országa számára lövi, egy sikeresen futott angol bajnoki után hajlandó lesz elkalandozni az egyéni szereplés felé is. "Próbálok majd egy kicsit önző lenni és lőni, ahelyett, hogy passzolgatok a csapattársaimmal és szerintem a lélekjelenlétem a meccsek alatt is nagy mértékben fejlődött. De ettől függetlenül boldog leszek akkor is, ha nem lövök egy gólt sem, viszont a csapatom nyer."

A Dél-Afrika - Mexikó összecsapást ma délután 15.45 perces kezdéssel élőben követheti a Sport Online-on!


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu