Sporthírek

Sovány győzelemmel nyitott Argentína

Sovány győzelemmel nyitott Argentína
Diego Maradona Albicelestéje 1-0-ás győzelemmel kezdte a dél-afrikai világbajnokságot. Heinze korai fejesgólja elég volt a három ponthoz.
Erősen kezdtek az argentinok és már arra lehetett gondolni, hogy Nigéria nagyon ki fog kapni. A 7. percben Messi ívelte be a szögeletet jobb oldaról. Gabriel Heinze, a Marseille védője a tizenhatosról elindulva leszakadt védőjéről és amolyan csukafejes mozdulattal 11 méterről a bal felsőbe fejelt. Innentől kezdve a dél-amerikaiak vissza vettek a tempóból, de azért a helyzetek nem maradtak el. Gonzalo Higuaínnak az első félidőben három lehetősége is volt a gólszerzésre és Messi is szépeket lőtt kapu mellé egy-egy szóló után.

Maradona egy nyugodt pillanata a mérkőzésen. Nem sok ilyen volt

Maradona egy nyugodt pillanata a mérkőzésen.
Nem sok ilyen volt

A második félidőre sem változott semmi. A nigériai alakulat nagyon lassú támadásokat vezetett, de Uche beállásával némileg felpezsdült az élet a támadó játékban. Egy alaposan végig gondolt szöglet után kontrázhattak az argentinok 4 a 2-re. Tevez vezette hosszasan a labdát, majd a Messinek passzolt labdát, a Barcelona játékosa kapu mellé rúgta. A mérkőzés végén akár ki is egyenlíthetett volna Nigéria, de a kaput nem sikerült eltalálnia Uchenek 14 méterről. Így Maradona első világbajnoki mérkőzését edzőként győzelemmel zárta.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu