Sporthírek

Spanyolország - Svájc előzetes

Spanyolország - Svájc előzetes
A délután a világ összes szeme a 2008-as Európa-bajnok spanyol válogatott minden megmozdulását fogja figyelni -  talán Svájc megtréfálja Fabregasékat?
A VB egyik legnagyobb esélyesével kezdeni a világbajnokságot sosem egyszerű, pláne, ha a legjobb játékos sérült. Ottmar Hitzsfeld svájco szövetségi kapitány ugyanis nem számíthat Alexander Frei csapatkapitányra bokasérülés miatt, amelyet edzsésen szedett össze. De a német mesternek még a középpályást, Valon Behramit is nélkülöznie kell a középpályáról. Ő ágyéksérülést szenvedett az olaszok elleni barátságos mérkőzésen. Ezektől függetlenül a svájci válogatott bátran áll a dologhoz és próbál optimista lenni és remélik, hogy ki tudják majd használni Spanyolország hiányosságait.

Ottmar Hitzfeld nem számíthat két alapemberre

Ottmar Hitzfeld nem számíthat két alapemberre

"Tudjuk, hogy esélyesek, hogy nagyon profin játszanak és hogy rettenetes nagy nyomást nehezítenek az ellenfélre, de ez mindennek a kezdete most, és így bármi lehetséges"- mondta a középpályás, Gokhan. A spanyol védő, Alvaro Abeloa úgy gondolja, hogy akár még Svájc is okozhat meglepetést a H-csoportban, mivel a mostani világbajnokság igen szoros meccseket hozott eddig. "Mindig így képzeltem el egy VB-t. A csapat már izgul, senki sem akar veszíteni az első meccsen, az emberek rémültek. Gólokat és győzelmeket akarnak látni, de általában a VB nyitó meccsei döntetlenül végződnek"

Arbeloa szerin még senki sem vállal túl nagy kockázatot

Arbeloa szerin még senki sem vállal túl nagy kockázatot

Bár a 0-0-ás döntetlen a mai találkozón elég valószínűtlennek tűnik, mivel a legutóbbi felkészülési meccset Lengyelország ellen 6-0-ra megnyerték a spanyolok és a válogatott teljes hadi felszerelésben áll, miután Andres Iniesta is felépült séróléséből. "A legfontosabb, hogy a csapatot nem 1-2 hónappal ezelőtt raktuk össze, hanem már 3 éve együtt játszunk. Nagyon megalapozott taktikánk van és semmi kétség, hogy ezt a pályán is fitogtassuk"- nyilatkozta a Barcelona támadója David Villa.