Sporthírek

Szerencsés döntetlen a Dél-Afrika - Mexikó nyitómérkőzésen

Szerencsés döntetlen a Dél-Afrika - Mexikó nyitómérkőzésen
Délután 4 órakor kezdőtött el a 2010-es dél-afrikai világbajnokság, ahol a házigazdák 1-1-es döntetlent játszott Mexikó válogatottjával az A-csoportban.
Előzőleg egyértelmű volt, hogy Mexikó az esélyesebb csapat a nyitómérkőzésen Dél-Afrikával szemben. De arra senki sem gondolt, hogy az utolsó percekben a kapufa fogja megmenteni a közép-amerikaiakat a vereségtől. Annak ellenére, hogy Javier Aguirre válogatottja lendületesebben kezdett, nem sikerült gólt szerezni a mérkőzés elején. Ahogy telt az idő, egyre inkább az volt a kérdés, mikor veszik be Khune kapuját a mexikóiak. De a hálóőrnek alig akadt komoly dolga az első játékrészben. Viszont a félidő második felére kezdték elkapni a fonalat a hazaiak és a félidő utolsó perceire Mexikó be is szorult. A 38. percben született egy Vela féle lesgól is, de ezt legfeljebb a statisztikákban jegyzik.

Tshabalala vágta a hosszú sarokba a labdát

Tshabalala vágta a hosszú sarokba a labdát

A második játékrészben sem sokat változott a játék, de az olykor tetszetős akciókat vezető dél-afrikaiak egy kontrából szereztek vezetést. Modise ugratta ki remek ütemben a bal szélről behúzódó Tshabalalat, aki a tizenhatosra betörve a kapu hosszú sarkába bombázott. Sietősebb lett a dolog rögtön Aguirre csapatának érthető módon, míg Carlos Alberto Parreire "kisbraziljai" a védekezésre kellett koncentráljanak. De elég volt egy kihagyás és a 79. percben egyenlítettek a mexikóiak. Egy kis szöglet után lesre állítással próbálkoztak a hazaiak, de beragadt középen Thwala, így három támadó maradt szemben a kapussal a beívelésnél. A labdát jobb oldalon Marquez kezelte le és vágta be a hálóba.

Marquez egészen közelről szerezte meg az egyenlítést

Marquez egészen közelről szerezte meg az egyenlítést

A 89. percben aztán óriási szerencséje volt Mexikónak, mivel Mphela, az egy szem csatár futotta le a két belső védőt és lőtt kapura 7 méterről. De az a fránya bal kapufa egy kicsit bentebb volt a kelleténél. Így tehát a 19. labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén 1-1-es döntetlen született. A csoport másik találkozóját Uruguay Franciaország ellen játsza este 20.30-tól Fokvárosban.

p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu