Sporthírek

Uruguay fél lábbal a nyolcaddöntőben

Uruguay fél lábbal a nyolcaddöntőben
Diego Forlán ismét eldöntött egy találkozót. Uruguay 3-0-ra verte meg a házigazda Dél-Afrikát az A-csoport második körében. Ezzel a rendezők nehéz helyzetbe kerültek.
Uruguay szinte már a nyolcaddöntőben érezheti magát, amennyiben holnap a Franciaország - Mexikó találkozó döntetlen lesz. Ugyanis Tabarez csapata 3-0-ás győzelmet aratott Dél-Afrika ellen. A kékek már a 24. percben előnyhöz jutottak, amikor Diego Forlán lőtt egy hatalmas bombagólt Khume kapujába. Végig fölényben fociztak az uruguay-i játékosok, a hazaiaknak pedig jóformán csak kontrákra volt lehetőségük.

Pereira fejese már csak hab volt a tortán

Pereira fejese már csak hab volt a tortán

A mérkőzés végleg a 76. percben dőlt el, amikor Luis Suarez teljesen üresen kapott labdát az afrikai tizenhatoson belül. Megtolta a kapus mellett, aki buktatta. Ezért Busacca játékvezető tizenegyest ítélt, ráadásul kiállította Khumet. Természetesen Frolán állt a labda mögött és magabiztosan a bal felső sarokba lőtt. Ezzel a duplával vezet is a góllövőlistán. A kegyelemdöfést pedig a mérkőzés hoszabbításában Pereira adta meg. Uruguay így már négy pontos az A-csoportban, míg a Bafana Bafananak csak 1 pontja van, amelyet Mexikó ellen szerzett.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu