Sporthírek

VB 2010: A-csoport

VB 2010: A-csoport
Pénteken kezdődik a 2010-es dél-afrikai világbajnokság a házigazda Dél-Afrika - Mexikó összecsapással. Itt az ideje, hogy szétnézzünk, mi a helyzet a csoportokban.
Az első kvartett legnagyobb favoritjának Franciaország számít. Emlékezhetünk, hogy a gall kakasok hogyan jutotak túl az íreken a pótselejtezőn. De ez már a múlt, mert hamarosan kezdődik a világbajnokság, ahol bizonyítania kell Domenech csapatának. A fiatalokból és a veteránokból összekovácsolt együttesnek már csak a jó összhangot kell megtalálnia.

Henry kezezése az írek ellen

Henry kezezése az írek ellen

Mexikó ötödik világbajnoksága előtt áll. A házigazda Bafana Bafana ellen nem lesz könnyű a nyitómeccs, de a válogatott egy fiatal és tehetséges csapat, amellyel a 2014-es tornán akár komolyan is számolni lehet. Giovanni dos Santot és Carlos Vela az a két játékos, akik leginkább arculatot adhatnak a mexikói válogatottnak. Az első négy alkalommal mindig tovább tudtak lépni a csoportból, 1986-ban a negyeddöntőig meneteltek.

Élő közvetítés

Kövesse a 2010-es világbajnokság mérkőzéseit
ÉLŐBEN a Sport Online-on!

Jöjjön a csoport másik két csapata, a rendező Dél-Afrika és Uruguay. A házigazdáktól sokat nagyon nem érdemes várni a tisztes helytálláson kívül, hiszen az utóbbi időkben Carlos Alberto Parreira csapatának nem úgy megy a szekér, ahogyan szeretné.

A Bafana Bafana a jó szereplésben reménykedik rendezőként

A Bafana Bafana a jó szereplésben reménykedik rendezőként

Uruguay már a 11. világbajnokságára készül és egyszeres győztesnek mondhatja el magát, még 1930-ról, az első világbajnokságról. Igaz, akkor még csak 4 csapat indult a tornán Dél-Amerikában, mivel az utazás körülményes volt. Oscar Tabarez egy fiatal csapatot kovácsolt össze, amely képes volt elérni a pótselejtezős helyet a dél-amerikai zónában (CONMEBOL). Costa Rica csapatát pedig 2-1-re legyőzték így megváltották repülő jegyüket a tornára.


p.sz.

VB 2010 hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu