Sporthírek

VB 2010: C-csoport

VB 2010: C-csoport
Már csak hármat kell aludni és péntek este útjának indul a 2010-es dél-afrikai világbajnokság. A C-csoportban Anglia, az USA, Algéria és Slovénia mérkőzik meg egymással.
Mindig nagy esélyesnek számít Anglia a világbajnokságokon, de az Európa-bajnokságokon is, ám valamiért a 13. vb-re készülő angolok 1966 óta nem nyertek semmit sem a világeseményen. A 2008-es Svájc és Ausztria közös rendezésű eb-jére például ki sem jutottak, amely óriási nagy blama volt. Most viszont Fabio Capello szövetségi kapitány vezérletével sokra hivatott a csapat. A selejtezőkben is magabiztosan jutott tovább első helyen, a mostani beosztás pedig nem tűnik nehéznek.

USA - Anglia: 1-0 (1950)

USA - Anglia: 1-0 (1950)

Az Egyesült Államok állandó tagja a világbajnokságnak az elmúlt hat tornát figyelembe véve, de nagyot alkotni még nem sikerült, amióta a csapatok létszámár 32-re növelték. 1930-ban ugyan bronzérmes lett a csapat, de akkoriban nagyon más idők jártak. AZ USA bármennyire is meglepő, eddig egy alkalommal játszott Angliával . 1950-ben egy bizonyos Joe Gaetjens góljával az amerikaiak nyertek, a brit sajtó pedig azt hitte először, hogy félre hallotta az információt és 10-1-es brit sikert könyveltek el.

Algéria véres csatát vívott Egyiptommal a pótselejtezőn

Algéria véres csatát vívott Egyiptommal a pótselejtezőn

Algéria 24 éves kihagyás után vesz részt a 2010-es vb. Az észak-afrikai állam igazi élet-halál harcot vívott Egyiptommal a pótselejtező alkalmával, hogy résztvevője lehessen a világ legnagyobb futballeseményének. Ami a csapat mellett szól, az európai tapasztalat, amiben nincs hiány. Végül itt van a csoport igazi meglepetés csapata, Szlovénia, amely a Guus Hiddink vezette, remek játékosokat felvonultató orosz válogatottat verte meg a pótselejtezőn. Matjaz Kek csapata a 2000-es Európa-bajnokságon szerepelt először önálló államként, ezt követte a 2002-es világbajnokság. Robert Koren csapatkapitány pedig igazi tekintélyt parancsolo futballista, ott van a Köln csapatát erősítő Novakovic is.


p.sz.

VB 2010: B-csoport

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu