Sporthírek

VB 2010: D-csoport

VB 2010: D-csoport
Pénteken útjának indul az egy hónapig tartó 2010--es dél-afrikai világbajnokság. A D-csoport sem igérkezik könnyűnek senki számára.
Toronymagas esélyese a csoportnak Németország, amely már három alkalommal tudott a világ tetejére eljutni. Az 1954-es világbajnokságot csak úgy emlegetik Németországban, mint a "Berni csoda". Ám nekünk, magyaroknak ez inkább csapás, úgyanis az NSZK a döntőben Puskásékat verték meg 3-2-re, úgy, hogy előtte a csoportkörben 8-3-as vereséget szenvedtek. Legutóbb 2002-ben lett volna alkalmuk vb-t nyerni, de brazília 2-0-ás győzelemmel ünnepelhetett Japánban. Joachim Löw szövetségi kapitánynak egy kis gondot okozott a keret összeállítása, mivel a csapatkapitány, Michael Ballackon kívül még akadt jó pár sérült.

Joachim Löw 2006-ban bronzérmes lett

Joachim Löw 2006-ban bronzérmes lett

Németország egyik ellenfele Ausztrália lesz, amely a mostani tornára a selejtező sorozatot már az ázsiai zónában kezdte, hogy egyenes ágon kijuthasson a vb-re. Bár eddig csak két alkalommal voltak résztvevők, veszélyes csapatot alkotnak Tim Cahillel és Harry Kewellel az élen. És akkor nem szabad megfeledkezni Mark Schwarzerről sem, aki a Fulham hálóőreként pazar teljesítményt nyújtott az idei szezonban.

Szerbiát akár újoncnak is tekinthetnénk. A balkáni ország Jugoszláviából vált ki az évek során és a 2006-os világbajnokságon Serbia és Montenegroként szerepelt egy igen kemény csoportban Argentínával, Hollandiával és Elefántcsontparttal. A kereten végig futva bizony nem esélytelen a csapat a tovább lépésre a csoportból, hiszen olyan játékosok erősítik a válogatottat, mint a BL győztes Dejan Stankovic, az angol bajnok Branislav Ivanovic és akkor még nem is beszéltünk Nemanja Vidicről, a MU kőkemény bekkjéről.

Vidic a szerbek legkeményebb védője

Vidic a szerbek legkeményebb védője

A csoport talán leggyengébb láncszeme az Afrika-kupa ezüstérmes Ghána, amely második alkalommal vb résztvevő 2006 után. Akkor Németországban a nyolcaddöntőig meneteltek bravúrosan, Michael Essiennel az élen. De a Chelsea középpályása, a Bölény becenévre hallgató játékos sérülés miatt nem szerepelhet az idei tornán. Így mondhatjuk, hogy Ghána elveszítette a csapat motorját. De ettől még lehet bravúrt véghez vinni.


p.sz.

VB 2010: C-csoport

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu