Magyar Utánpótlás Sport

A diákolimpiák szerepéről

A diákolimpiák szerepéről

A 2014/15-ös tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szereplő köznevelési intézményeket és testnevelő tanáraikat 2016. január 13-án ismerte el a Magyar Diáksport Szövetség. A Magyar Tudományos Akadémia épületében megtartott ünnepségen Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is részt vett.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta: a mindennapos iskolai testnevelés jó alapot ad a sport és a mozgás iránti igény kialakításához, ezen keresztül pedig a tömegsport erősítéséhez. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztett, hogy a testnevelő tanároknak mekkora szerepük van a tehetségek felfedezésében. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a testnevelő tanároknak nagy szerepük van a tehetségek felfedezésében, ehhez az igazi pedagógusi véna mellett a sport és a gyerekek iránti elkötelezettségre is szükség van.Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár. Fotó: Botár Gergely


A diákolimpiák keretében minden harmadik diákot sikerült bevonni a sportolásba, csaknem 280 ezer diák vett részt a diákolimpián a legutóbbi tanévben. Szabó Tünde leszögezte: 2018-ra 500 ezerre szeretnék emelni a szervezett keretek között sportoló gyerekek számát.


MTI / MCOnet