Magyar Utánpótlás Sport

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón, melyet Káposztásmegyeren, a Vasas Jégcentrumában rendeznek meg.

Kiss Gergely kommunikációs igazgató, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte: Magyarországon már nem csupán egy kiváltságos réteg űzi a téli sportokat, hanem egyre többen. Ennek megfelelőn mutatkozott igény arra, hogy a Nagy Sportágválasztó téli sportjait ne a természetellenes májusi, illetve szeptemberi időpontokban lehessen kipróbálni. "Az első ilyen jellegű téli eseményünkön még két-három-négy ezren lehettek talán, most viszont már dupla ennyi érdeklődőt várunk az ezúttal is ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényre" - mondta.

 

Huszonegy sportágat lehet kipróbálni az 5. Téli Sportágválasztón

Igény mutatkozott rá, hogy a Nagy Sportágválasztó téli sportjait ne a természetellenes májusi, illetve szeptemberi időpontokban lehessen kipróbálni

 

Kiss Gergely hozzátette: a Magyarországon komoly hagyományokkal rendelkező korcsolya és jégkorong a legnépszerűbb a kilátogató fiatalok és szüleik körében, de a többi havas, jeges sportág iránt is nyitottak az érdeklődők. A rövidpályás gyorskorcsolyának nagy hírverést csinált az első magyar téli olimpiai bajnoki aranyérmet 2018-ban megszerző férfiváltó.