Magyar Utánpótlás Sport

Jubileumi Nagy Sportágválasztó a hétvégén

Jubileumi Nagy Sportágválasztó a hétvégén

Száznyolc sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők edzők és szakemberek irányításával pénteken és szombaton a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban.

A kezdeményezés immár a huszadik évét tapossa, célja, hogy közel hozza a gyerekekhez és a családokhoz a sportot, s ahol lehetőség van sportoló példaképekkel, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes versenyzőkkel találkozni. "A válogatott sportolók érzik annak a felelősségét, hogy személyes jelenlétükkel sok gyereket csábíthatnak a rendszeres mozgásra" - mondta Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

 

 108 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón 

108 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztón

 

A mindkét napon 9 és 17 óra között látogatható ingyenes esemény nyitónapja a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező csoportoké, míg szombaton a családokat várják a szervezők. A Nagy Sportágválasztó lesz a helyszíne a Mol Tehetségtámogató Program sport kategóriája idei eredményhirdetésének, a díjakat Szilágyi Áron kétszeres ötkarikás bajnok kardozó adja majd át.

 

/T.D.