Magyar Utánpótlás Sport

Kiválóan mutatkozott be a 15 éves Hlogyik Petra az FTC kapujában

Kiválóan mutatkozott be a 15 éves Hlogyik Petra az FTC kapujában

Végre elkezdődött a női kézilabda bajnokság is! A Fradi az MTK elleni hétgólos győzelemmel kezdett. A hazaiak kapujában remekül mutatkozott be a mindössze 15 éves Hlogyik Petra.

Elek Gábor

A két fővárosi csapat összecsapásán az MTK meglepően jól játszott és tartotta magát a jóval esélyesebb Fradi ellen. A 12. percben a vendégek még két góllal vezettek. Ekkor váltotta a 15 éves Hlogyik Petra Ferenczit a kapuban. Az 1999-es születésű tehetség szép védésekkel mutatkozott be, a hazaiak pedig hamarosan meg is fordították az állást. A félidőre hatgólos előnnyel vonulhattak a zöld-fehérek.

Az MTK azonban nem adta fel. Szívósan játszottak és a második félidőben faragtak a hátrányukból, pedig Hlogyik több ziccert is fogott. Sok mindent elmond, hogy két perccel a mérkőzés vége előtt még csak 29-26 volt a Fradinak. A végére megléptek a hazaiak egy 4-0-ás sorozattal, így a végeredmény kicsit csalóka. A zöld-fehér siker azért természetesen megérdemelt.

A fiatal tehetség kiváló bemutatkozása pedig kifejezetten örömteli!

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–MTK-BUDAPEST 33–26 (18–12)
Elek Gyula Aréna, 400
 néző. Játékvezetők: Heim, Kiss O.
FTC: Ferenczi – Kovacsicz 3, Soós 2, SZUCSÁNSZKI 7, Szamoránsky P. 3, Tomori 1, Szarka 2.Csere: HLOGYIK (kapus), PENA 7 (6), Mészáros, STEINBACH 5, Lukács 2, Cifra 1. Edző: Elek Gábor
MTK: BLAZEK – Török P. 4, ÁBRAHÁM 6, Horváth D. 1, Khouadi 2, BARNA 6, Balog B. 3 (1).Csere: Kókai (kapus), Wolf 1, Varga N., Schmidt, Szádvári, Kovács G. 2, Valovics 1, Csuka.Edző: Horváth Attila
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hetesek: 6/6, ill. 1/1

A hazaiak mestere, Elek Gábor nem volt büszke a második félidő jelentős részére. Annak azonban nagyon örült, hogy a fiatal Hlogyik Petra nagyszerűen mutatkozott be az élvonalban.

Az MTK edzője, Horváth Attila az „úttörő hibákat” sajnálta, de gratulált csapatának: „Veszíteni valónk nem nekünk volt, ha ezt megértették volna, […] akár szorosabb eredmény is születhetett volna.”

 

A többi meccsen:

Fehérvár–Debrecen 23–20 (12–12)

Érd–Szeged 39–17 (17–9) 

Győri ETO–Békéscsaba 35–17 (16–8)

Vác–Mosonmagyaróvár 21–22 (10–11)