Magyar Utánpótlás Sport

Sikeresek az elmúlt években indított sportprogramok

Sikeresek az elmúlt években indított sportprogramok

A megállapítást Szabó Tünde, az új sportért felelős államtitkár tette november 7-én Nyíregyházán, majd hozzátette: a programoknak köszönhetően nagymértékben nőtt a sportolók és az edzők száma is. Sávolt-Szabó Tünde a Magyar Úszó Szövetség alelnökeként vette át a posztot a honvédelmi miniszterré kinevezett Simicskó Istvántól.

Dr. Szabó Tünde Nyíregyháza sportlétesítményeinek bejárása után tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a programok révén az elmúlt években harminc százalékkal nőtt a leigazolt sportolók száma, és ugyanilyen arányban emelkedett az edzőké az elindított szakmai képzéseknek köszönhetően. A pozitív változást a különböző tagegyesületeknél is lehet mérni, számuk mintegy öt százalékkal növekedett - tette hozzá. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, a városban az elmúlt években több szabadidő-kondipark épült, többségük iskolák mellett. A sportfejlesztések mellett fontos szerepet kapnak a városban a szabadidős sportprogramok is, a Mozdulj Nyíregyháza! című kezdeményezés például évente több ezer embert mozgat meg egyszerre - közölte a városvezető.


Szabó Tünde


Sávolt-Szabó Tünde kinevezése a Sándor-palotában október 2-án. Fotó: Bruzák Noémi/MTI


Az államtitkár asszony a mozgás és az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozva emlékeztetett rá, hogy a mindennapos testnevelés révén több ezer gyerek mozog naponta az iskolákban, így lesz honnan kiválogatni azokat a tehetségeket, akik majd idővel élsportolókká válhatnak. Ám az élsport sikerei csak plusz hozadékai az egészséges életmódra nevelésnek, melynek a sport is szerves része - tehetjük hozzá ehhez Orbán Viktor miniszterelnök szavait, melyet októberi kaposvári látogatásán hallhattunk.


MTI/MCOnet