Magyar Utánpótlás Sport

XIX. budapesti Nagy Sportágválasztó a hétvégén

XIX. budapesti Nagy Sportágválasztó a hétvégén

Sajtótájékoztatót tartottak az idei sportágválasztóról, ahol közel száz sportágat próbálhatnak ki az éreklődök és riói olimpikonokkal is találkozhatnak.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője elmondta, hogy május után ezúttal is túllépik a száz sportágas határt. Pénteken és szombaton 101 sportág várja az érdeklődőket, míg a fogyatékkal élők négy sportágat próbálhatnak ki. Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó kiemelte, lehet, hogy a szülők nem is gondolnak egy-egy sportágra, amit a gyerekek kipróbálnak és megszeretnek, ezért is fontos, hogy most személyes is tudnak találkozni az olimpikonokkal.

 

olimpikon

A rendezvényen ott lesz többek között a riói érmesek közül Szász Emese, Csipes Tamara, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szabó Gabriella, Imre Géza, Somfai Péter és számos további olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló

 

Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy az olimpia után megnő az érdeklődés a sportolás iránt, " ilyenkor sok gyerek szeretne Szász Emese vagy Hosszú Katinka lenni". Hozzátette, két nap alatt közel 25 ezer fiatalt várnak a rendezvényre, akik megtalálhatják a hozzájuk illő sportot. 

 

/T.D.