Sporthírek

Bronzérmes lett a női kézilabda BL-ben a Győri Audi ETO KC

Bronzérmes lett a női kézilabda BL-ben a Győri Audi ETO KC

Magabiztos bronzmeccsen szerezte meg a harmadik helyet a korábbi ötszörös győztes Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Fölényes győzelemmel szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC. A magyar csapat nagyon magabiztosan, 32-21-re győzte le orosz ellenfelét, a CSZKA Moszkva gárdáját. A harmadik helyért rendezett mérkőzés helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna volt, ahol az idei BL négyes döntőjét tartották.

Ha csak a rendes játékidőt vesszük alapul, akkor a Győri Audi ETO KC rekordideig tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a Bajnokok-ligájában, hiszen 2018 januárja óta egyetlen mérkőzésen sem kaptak ki. Az immár közel 3,5 éve tartó sorozat alatt 57 mérkőzést játszottak, amelynek mérlege 49 győzelem és 8 döntetlen.

A győriek a négyes döntő szombati napján 7 méteres párbajban vesztették el az elődöntőt, tehát rendkívül közel voltak ahhoz, hogy ismét bejussanak a fináléba, de így csak a bronzmeccs jutott nekik. A vasárnapi mérkőzésen már jóval lendületesebben és pontosabban játszott a csapat, mindemellett a védekezés és a kapusteljesítmény is hatékonyabb volt, mint a szombati elődöntőben. Már a mérkőzés 6. percében 5-1-re vezettek a BL-újonc orosz csapat ellen, a félidőig pedig 18-8-ra módosították az állást, tehát aggodalomra semmi ok nem volt.

A mérkőzésen lépett pályára utoljára a magyar kézilabda legenda, Görbicz Anita

Az első félidőben jóformán már eldőlt a mérkőzés, így a második félidőben csupán az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel nyeri meg a bronzérmet a magyar csapat. A végeredmény végül 32-21 lett.

Ezen a mérkőzésen lépett utoljára pályára a magyar és győri kézilabda legenda, Görbicz Anita is, aki a mérkőzést követően visszavonult. Görbicz Anita egész pályafutása alatt Győrben játszott. 235 európai kupamérkőzésen összesen 1313 góllal segítette a győri csapatot, a kupasorozatok legnehezebb szakaszában, a négyes döntőkben pedig összesen 57 gólt szerzett.

A Győri Audi ETO KC először nyert bronzérmet a BL-ben, mivel eddig mindig bejutottak a döntőbe, amikor a négyes döntőig eljutottak. A győri csapat mérlege ezáltal a női kézilabda Bajnokok-ligájában: 5 arany, 3 ezüst, 1 bronz.


Képek forrása: Győri Audi ETO KC hivatalos Facebook-oldala
CS.SZ.