Sporthírek

Eddig jól halad a Ferencváros a BL-selejtezőkben

Eddig jól halad a Ferencváros a BL-selejtezőkben

A magyar bajnok Ferencváros már túljutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulóján, majd 2. forduló első mérkőzését is sikerrel vette.

Eddig az összes akadályt sikerrel vette a Ferencvárosi TC labdarúgó csapata a Bajnokok Ligája selejtezőköreiben. Az 1. selejtezőkörben a koszovói FC Pristina gárdája ellen játszott a magyar bajnok, ahol mindkét mérkőzést meg is nyerte. Koszovóban 3-1-re, míg a Groupama Arénában 3-0-ra nyert az új edzővel rendelkező magyar csapat.

Az új vezetőedző, Peter Stöger MTI-nek adott nyilatkozatában kiemelte, hogy amennyiben a legjobbját nyújtja a Fradi, akkor könnyedén továbbjut a harmadik selejtezőkörbe, amely után már csak egy nyertes párharc választja el attól a csapatát, hogy idén is bejusson a Bajnokok-Ligája főtáblájára. A főtáblára egész Európában csak 32 csapat juthat be, a tavalyi évben azonban ezt sikerrel teljesítette a legerősebb magyar csapat.

Még egy kihagyott büntető is belefért az odavágón

"Hiába vagyunk mi az esélyesek, a Zalgiris ellen közel a legjobbunkra lesz szükség a továbbjutáshoz. Ha magas szinten tudunk játszani, ez sikerülni fog. A Zalgiris sokkal szervezettebb, ám kevésbé fizikális csapat, mint a Prishtina volt, így nehéz a két együttest összehasonlítani. Nem számítok könnyű találkozóra, de mi vagyunk a jobb csapat" - jelentette ki még a mérkőzés előtt a Fradi osztrák edzője.

A mérkőzés után megnyugodhatott a magyar csapat edzője, hiszen sima 2-0-ás győzelemmel utazhat a Ferencváros a visszavágóra. A magyar csapat jóval több gólt is rúghatott volna, hiszen egy 11-est is kihagyott, azonban mivel az FK Zalgiris Vilius nem tudott gólt lőni, így valóban nagy továbbjutási esélyekkel utazik a Fradi Litvániába.

Az első mérkőzést a Groupama Arénában rendezték július 20-án, több mint 10.000 néző előtt. A gólokat Uzuni és Nguen szerezte. A visszavágó mérkőzése július 27-én, este 7 órakor kezdődik Litvániában.

Képek és nyilatkozatok forrása: MTI
CS.SZ.