Sporthírek

Elkészült Magyarország Digitális Sport Stratégiája

Elkészült Magyarország Digitális Sport Stratégiája

Már januárban dönthet a kormány a Digitális Sport Stratégiáról, melyről fórumot rendeztek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Digitális jólét program 2.0 keretében elkészült sportstratégia célja ugyanaz, mint a DJP-nek: a magyar polgárok és közösségek nyertesei legyenek a digitalizációs változásoknak. Sterbenz Tamás, a Testnevelési Egyetem rektorhelyettese arról beszélt, hogy külföldön egyes szövetségeknél már nem csupán egy-egy mérkőzésen vagy egyéb sporteseményen történteket elemző programokat használnak, hanem olyanokat is, melyek feladatokat javasolnak a jobb eredmény eléréséhez. A fórumon külön téma volt az e-sport, amely a stratégia külön szegemnsét is képezi.

 

Elkészült Magyarország Digitális Sport Stratégiája

Fontos, hogy a digitalizáció a sportágakba is be legyen építve

 

"A stratégiák fontosak, de a kormány a határozatában határozza majd meg a cselekvése kereteit, jelöli ki a feladatok felelőseit és azok végrehajtásának határideit" - jegyezte meg Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője, aki azt is hozzátette, hogy márciusig valamennyi sportági szövetséghez ellátogatnak, és egyeztetnek velük arról, hogy sportági stratégiáikban milyen szerepet szánnak a digitalizációnak. Fontosnak nevezte, hogy a szövetségek fogékonyak legyenek, a digitalizáció beépítésében, felhasználásában pedig segít majd nekik a Digitális Sport Tudásközpont.