Sporthírek

Elkezdődött a budapesti vizes Európa-Bajnokság

Elkezdődött a budapesti vizes Európa-Bajnokság

Hétfőn elkezdődött a budapesti vizes Európa-bajnokság, ahol nagyjából 1100 sportoló áll majd rajthoz, ezáltal a részvételi rekord is megdőlhet.

2021-ben a magyar fővárosban, Budapesten rendezik meg a vízi sportágak Európa-bajnokságát, így az egész úszóvilág hazánkra figyel. A bajnokság május 10-től május 23-ig tart. A kontinenstorna első hetében szinkronúszást, műugrást és nyílt vízi úszást láthatunk, míg a medencés úszószámok a második héten, május 17-én kezdődnek.

A kéthetes kontinensviadalt a sportrajongók csak a televíziók előtt kövehetik, hiszen a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött rendezik a versenyszámokat. Az Európa-bajnokságot megnyitó sajtótájékoztatót a Duna Aréna előtti téren tartották, ahol a nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs is felszólalt.

Fürjes Balázs kormánybiztos, Rasovszky Kristóf világbajnok úszó és Wladár Sándor a MÚSZ elnöke a megnyitó sajtótájékoztatóján

 „A 2020-as esztendőnek úgy futottunk neki, hogy januárban megrendeztük a vízilabda Európa-bajnokságot, amelyet májusban követett volna az úszó, mű­úszó, műugró és nyílt vízi úszó Eb, de utóbbira csak egy évvel később kerülhet sor – ez pedig mindent elmond arról, milyen hónapok vannak mögöttünk” – mondta Fürjes Balázs.

Kiderült továbbá az is, hogy a Duna Arénába csak azon személyeknek engedélyezett a belépés, akik akkreditáltak, illetve 2 koronavírus tesztet tudnak felmutatni, mindezek mellett pedig az úgynevezett buborékon belüli szállodák egyikében szálltak meg a verseny idejére.

A budapesti EB-n már az első magyar érem is megszületett, hisz Olasz Anna ezüstérmes lett a torna 4. napján tartandó nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyén. A magyarok a legtöbb érmet a torna második hetében várják, amikor is a medencés úszószámokban versenyeznek sportolóink.

Forrás és képek: MTI, NSO
CS.SZ.