Sporthírek

Ezüstérmes lett a világligában a magyar női vízilabda-válogatott

Ezüstérmes lett a világligában a magyar női vízilabda-válogatott

Bejutott a döntőbe, ám ott vereséget szenvedett a magyar női vízilabda-válogatott az Egyesült Államoktól, de ez is bravúros teljesítménynek mondható.

Eredményes szerepléssel zárta a magyar női vízilabda-válogatott a női vízilabda-világligát. Az Athénban zajló világliga elődöntőjében Kanada válogatottját győzte le, majd jutott be a döntőbe a magyar csapat.

Az elődöntőt 14-10-re megnyerő magyarok a második negyedtől magabiztosan uralták a meccset. Habár többször felzárkóztak a kanadaiak, a harmadik negyedtől már legalább mindig 3 góllal vezettek a mieink, továbbá volt olyan is, hogy már 5 góllal a kanadaiak előtt jártunk. A csoportmeccset még Kanada nyerte meg, az elődöntőben azonban sikerült visszavágni Magyarországnak.

A szuper döntőben, azaz a fináléban az Amerikai Egyesült Államokkal játszott Magyarország. Érdemes megjegyezni, hogy a női-válogatott 5 év után jutott újra döntőben valamely világversenyen, amellyel sikeresen kvalifikálták magukat a 2022-es fukuokai világbajnokságra.

Az ezüstéremmel a jövő évi VB-re is kvalifikálta magát a válogatott

A döntőben a minden létező sorozatot megnyerő és címvédő Egyesült Államokkal szemben csoda kellett volna ahhoz, hogy a mieink hozzák haza az aranyérmet, így a második hely is óriási tett volt a magyar csapattól.

A mérkőzés végeredménye végül 14-8 lett az amerikai válogatottnak, a magyar lányok azonban játékban már jóval közelebb kerültek a világverő aranyérmes csapathoz, mint a korábbi években.

 

Képek forrása: MVLSZ

CS.SZ.