Sporthírek

Folyamatosan érkeznek a magyar sportolók az olimpia helyszínére

Folyamatosan érkeznek a magyar sportolók az olimpia helyszínére

2021. július 12-én, hétfőn elindultak a tokiói olimpiára magyar úszók, a legnépesebb küldöttség pedig július 16-én, pénteken indul el a Japán fővárosba.

A legtöbb magyar úszó már elindult Japánba, a legnagyobb magyar sportolói és stáb küldöttség azonban csak július 16-án, pénteken indul el az olimpiai helyszínére. Összesen eddig 38 fő utazott el hétfőn Magyarországról Japánba, dubaji átszállással, megérkezvén Kórijamába, ahol indul az úgynevezett akklimatizációs, azaz alkalmazkodási edzőtábor. A közel 40 fős utazó társaságba nem csak sportolók tartoznak, hiszen velük tartottak edzőik és masszőreik is. A tokiói világversenyen 34 magyar úszónak szurkolhatunk.

A legnépesebb magyar küldöttség is készül már az indulásra. Többek között a férfi és női vízilabda-válogatottak, a női kézilabda-válogatott tagjai, illetve a cselgáncsozók és birkózók is július 16-án pénteken indulnak el Budapestről Japánba. A 176 sportolóból álló magyar olimpiai csapat számos stábtagot is visz magával, így a pénteki repülőgépen is rengeteg edző és masszőr foglal majd helyet a sportolók mellett.

Az olimpiai falu parkja Tokióban

A járvány miatti szigorú rendelkezések miatt fordult az elő, hogy nem egyszerre utaznak a magyar sportolók az olimpiai helyszínére. Az új szabályok kimondják, hogy maximum 5 nappal ez első megmérettetésük előtt érkezhetnek meg az olimpiára az egyes sportolók, atléták és csapatok, illetve a torna végeztével 2 nappal legkésőbb már távozniuk is kell az olimpiai faluból.

Magyarország 23 sportágban lesz képviselt Tokióban, összesen 169 versenyzővel és 7 tartalékkal. A 2004-es athéni olimpia óta nem jutott ki ennyi magyar sportoló az olimpiai játékokra. Az előző olimpiához képest például 16 fővel több magyar atléta szerzett kvótát. 

A 23. nyári olimpiai játékok jövőhét pénteken, július 23-án kezdődnek meg Tokióban. A tavalyi évről átcsúsztatott esemény augusztus 8-án fejeződik be.

Forrás és képek: MTI/Kovács Tamás
CS.SZ.