Sporthírek

Hivatalos: nézők előtt rendezik a 36. Formula 1 Magyar Nagydíjat

Hivatalos: nézők előtt rendezik a 36. Formula 1 Magyar Nagydíjat

Hivatalossá vált, hogy nézők előtt rendezik meg az idei forma 1-es magyar nagydíjat, a verseny hétvégére azonban csak azok látogathatnak ki, akik védettek.

A tavalyi évben zárt kapuk mögött rendezték meg a rendkívül sok nézőt vonzó forma 1-es magyar nagydíjat a mogyoródi versenypályán, idén már azonban nézők előtt rendezik a száguldó cirkusznak is nevezett autóversenyt.

"A jelenleg érvényes jogszabályok értelmében a 36. Formula 1 Magyar Nagydíjon azon magyar állampolgárok vehetnek részt nézőként, akik koronavírus ellen védettek." - közölte a Hungaroring hivatalos honlapja.

A védettséget a védettségi igazolvány bemutatásával lehet majd igazolni, a 18 év alattiak azonban védett személy felügyelete is részt vehetnek a verseny hétvégén.

Külföldi állampolgárok is részt vehetnek az eseményen. A Hungaroring 14 országot említett, amely államok által kibocsátott védettségi igazolványokat elfogadja, valamint azon külföldi állampolgárok is megválthatják belépőiket, akik a belépés idején 3 napnál nem régebbi negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni.

A június eleji, bakui versenyhétvégén tovább nőtt a Red Bull előnye

Idén július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Formula 1-es Magyar Nagydíjat, a szokásos helyszínen, Mogyoródon. Ez lesz sorozatban a 36. magyar nagydíj, amely által a Hungaroring a második olyan pálya, ahol megszakítás nélkül a legtöbb világbajnoki futamot rendezték.

Az idei pontversenyt a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen vezeti a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton előtt. Az idei világbajnokság nem csak az egyéni szinten, de a konstruktőri bajnoki ponttáblázatban is rengeteg izgalmat tartogat, hisz itt is szintén a Red Bull vezet a Mercedes csapata előtt. Az elmúlt hét év mindegyikében a Mercedes egyik pilótája lett a világbajnok, valamint csapatszinten is ők zsebelték be az arany trófeát, 2021-ben azonban változás jöhet.

Forrás: Hungaroring Zrt.
Képek: F1, Autosport
CS.SZ.