Sporthírek

Kisorsolták a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda EB csoportjait

Kisorsolták a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda EB csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit a magyar férfi kézilabda válogatott a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) sorsolása után elmondható, hogy kiegyenlített csoportba került hazánk válogatottja.

A 2022. január 13-án kezdődő férfi kézilabda Európa-bajnokságnak Magyarország mellett Szlovákia lesz a házigazdája, tehát egy magyar-szlovák közös rendezésű kontinens tornáról beszélünk. A kontinenstorna az európai szövetség legfontosabb eseménye, ami a válogatottakat illeti, így komoly felelőssége lesz mindkét országnak.

A torna január 30-án fejeződik be, 18 nap alatt pedig a 24 csapat 65 mérkőzést játszik összesen. A csoportmeccseknek Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa ad otthont, míg a középdöntőben csak Budapest és Pozsonyban láthatunk találkozókat. A záró hétvége hazánkban, Budapesten lesz, az épülő multifunkcionális csarnokban.

A sorsolás során a válogatottakat hat négyes csoportba osztották be, amely sorsoláson a magyar csapatot a második kalapból húzták. Magyarország a B csoportba került a sorsolás folyamán, ahol Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával kell majd megkérkőznie ahhoz, hogy továbbjussanak. A továbbjutáshoz legalább a második helyen kell végeznie a magyar válogatottnak.

A Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok látványtervei, ahol a döntőt is rendezik

„Kiegyenlített lett a csoportunk, talán a hat csoport közül a leginkább kiegyenlített. Norvégiát elkerültük, ezt nem bánjuk, ez szerepelt az előzetes kívánságlistán. A hollandokra nagyon oda kell figyelnünk, feltörekvő csapat, Izland mindenkire veszélyes lehet, Portugáliát pedig jól ismerjük, kellemetlen ellenfél, kint lesz az olimpián, nagyon régóta együtt játszik, szívós csapat. Reményeink szerint telt ház előtt játszhatunk, nagyon számítunk a szurkolókra!” – nyilatkozta a sorsolás után a szövetségi kapitány, Gulyás István az MKSZ honlapjának.

A csoportbeosztások a következők szerint alakultak:
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

A magyar magyar férfi kézilabda-válogatott mérkőzéseinek menetrendje:
2022. január 13.: Magyarország–Hollandia
2022. január 16.: Portugália–Magyarország
2022. január 18.: Izland–Magyarország

 

Képek forrása: Eventim, Kocsis Máté Facebook oldala
CS.SZ.