Sporthírek

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott az Európa-Bajnokságra

Megkezdte a felkészülést a magyar válogatott az Európa-Bajnokságra

A hét elején elkezdte a felkészülést a magyar-labdarúgó válogatott a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. Ugyan a keret létszáma még nem teljes, így is a behívott kerettagok több mint fele már megérkezett.

A szövetségi kapitány, Marco Rossi megtartotta az első felkészülési edzést a nyári kontinenstornára, akinek az edzőtábor végére kell kijelölni azt a 26 főt, akivel az Európa-bajnokságon indul. Marco Rossi továbbá ultimátumot adott a fél éve sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominiknak is, aki a válogatott legnagyobb értéke és felépülése jelenleg is tart, a bő keretbe azonban bekerült:

„Én általában optimista vagyok, vele kapcsolatban is, ezért is hívtam meg. Nagyon bízom benne, hogy velünk edzhet, és pályára léphet az Eb-n, de senki sem tudja, hogy a rendelkezésünkre állhat-e. Úgy tudom, hogy fájdalmat már nem érez, kilencvenszázalékos állapotban van, reméljük, hogy számolhatunk vele. Ha június elsejéig megfelelő állapotban lesz, akkor számítani fogok rá a szűk keretben is. Ha viszont nem, akkor kénytelenek leszünk visszaengedni klubjához” – nyilatkozta Marco Rossi a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának.

“Nagyon hasznos, hogy már most el tudtuk kezdeni a munkát a kerettagok többségével. Úgy vélem, a már megszokott kerettagok számára ugyancsak hasznos ez a plusz egy hét, de az újoncok számára is jó lehetőséget ad arra, hogy minél jobban megismerjék az elképzeléseinket, és persze nekünk is, hogy minél jobban megismerjük őket.” - mondta a szövetségi kapitány.

 

Marco Rossi, szövetségi kapitány már elkezdte a válogatott felkészítését

A magyar válogatott ez első heti felkészülést a szokásos módon Telkiben kezdte meg, majd május 24-től, amikor a teljes keret elérhetővé válik, Ausztriában fog edzőtáborozni a csapat egészen június elejéig. Az Európa-Bajnokság előtt 2 barátságos mérkőzést is játszik a csapat. Június 4-én Ciprus, június 8-án pedig Írország ellen mérkőzik meg a válogatott. Mindkét összecsapást Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik.

A magyar válogatott bő kerete, amelyből 26 főr fog kiválasztani Marco Rossi:

Kapusok:
Bogdán Ádám (Ferencvárosi TC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig),Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:
Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Orbán Willi (RB Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Belgrád), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (Ferencvárosi TC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

Támadók:
Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai, Roland (SC Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (1.FSV Mainz 05), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK Budapest)

 

Forrás és képek: MLSZ
CS.SZ.