Sporthírek

Megkezdte szereplését az EB-n a magyar labdarúgó-válogatott

Megkezdte szereplését az EB-n a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott számára is megkezdődött az Európa-bajnokság. A magyar válogatott a címvédő Portugáliával találkozott, ahol végül nem sikerült a bravúr és a pontszerzés.

Elmaradt a bravúr a magyar válogatottnál. Magyarország 83. percig bírta a nyomást, a mérkőzés végén azonban 3 gólt is kapott Portugáliától, így vereséggel kezdte a kontinenstornát az F-csoport keddi mérkőzésén. A Puskás Arénában 55 ezer néző volt jelen, a válogatott teljesítményét pedig világszerte elismerik, hiszen nagyon sokáig ellent tudtak állni a világ egyik legerősebb válogatottjának.

A két válogatott legutóbb a 2016-os EB-n találkozott egymással, ahol 3-3-as döntetlent játszott egymással. Akkor a magyar válogatott csoportelsőként jutottak tovább a nyolcaddöntőbe, a portugálok viszont csak csoportharmadikként. A végén azonban még is a portugálok örülhettek, hiszen azt a kontinenstornát így is megnyerték Cristiano Ronaldo-ék.

Teltház ugyan nem volt, de így is 55 ezren voltak a Puskás Arénában

A 2021-es, Puskás Arénában rendezett mérkőzésen a magyarok felé tudtak kerekedni a portugálok. Ugyan Magyarország megszerezte a vezetést, azonban azt később les miatt érvénytelenítették. Egészen a mérkőzés végéig 0-0-ra állt a mérkőzés a halálcsopornak is nevezett F-csoport első mérkőzésén, Portugália azonban háromszor is betalált a 84. perctől.

Az első gólt Raphaël Guerreiro szerezte a 84. percben. Ezt követően Cristiano Ronaldo, a portugálok ötszörös aranylabdás támadója szerzett még két gólt a 87. és a 92. percben, amelyből az elsőt tizenegyesből szerezte. A csoport másik mérkőzésén Franciaország egy öngóllal verte meg Németországot.

Magyarország következőleg 2021. június 19-én, szombaton szerepel majd az Európa-bajnokságon. Az ellenfél az előző világbajnokság győztese, Franciaország lesz.

 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

CS.SZ.