Sporthírek

Megvan a magyar vízilabda-válogatottak olimpiai kerete

Megvan a magyar vízilabda-válogatottak olimpiai kerete

A magyar férfi és női vízilabda-válogatott olimpiára utazó keretét is kihirdette a két szövetségi kapitány.

Kihirdették a tokiói olimpián résztvevő magyar férfi és női vízilabda-válogatott keretét. Märcz Tamás és Bíró Attila egy napon jelölte ki a keretet. Mindkét vízilabda válogatott sikeres felkészülést hagyott maga mögött, ami jó jel, hiszen 16 nap múlva kezdődik az olimpia megnyitója.

A női válogatott Kaliforniában edzőtáborozott, majd a világliga nyolcas döntőjében vett részt. A kerethirdetés során a női válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila nagyban támaszkodhatott az edzőtábor és a torna tapasztalataira, hiszen jó formát nyújtottak a magyar lányok. A férfiaknál ugyanakkor jóval tovább tartott a klubidény, így a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás nagyobb mértékben vette figyelembe a játékosok klubokban mutatott formáját. A férfiak a felkészülés során a horvátokkal is megküzdöttek a sibeniki edzőtáborban.

Az utazó keretekben mindkét válogatott esetében az alapot a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon szereplő játékosok adják, ahol a férfi válogatott aranyérmet, a női válogatott pedig bronzérmet szerzett. Ugyanakkor változtatások is történtek a két csapatban. Bíró Attila Magyar Aldát és Szücs Gabriellát is behívta a válogatottba, Märcz Tamás pedig egy helyen változtatott, hiszen bekerült Pásztor Mátyás, aki a tavalyi aranyérmes keretben még nem volt benne.

A férfiak kétszer is megmérkőztek a horvátokkal a felkészülés alatt

 

A női válogatott olimpiai névsora:
Kapusok: Gangl Edina, Magyari Alda
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó, Illés Anna, Keszthelyi-Nagy Rita, Leimeter Dóra, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Szücs Gabriella, Vályi Vanda
Szövetségi kapitány: Bíró Attila

A férfi válogatott olimpiai névsora:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pásztor Mátyás, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő
Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

A tokiói olimpia a férfi válogatott számára július 25-én kezdődik Görögország ellen, míg a női válogatott július 26-án lép pályára először, méghozzá az orosz válogatott ellen.

Forrás: MVLSZ
CS.SZ.