Sporthírek

Nagyot fejlődött a magyar labdarúgó-válogatott

Nagyot fejlődött a magyar labdarúgó-válogatott

Rengeteget fejlődött és nagyot lépett előre a magyar labdarúgó-válogatott az idei futball Európa-bajnokságon.

Ugyan kiesett a csoportjából a magyar labdarúgó-válogatott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon, azonban óriásit lépett előre a torna alatt. Magyarország a kontinens legerősebb csapataival került egy csoportba. A magyar válogatott Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal került abba a csoportba, amelyet minden szakértő a legkeményebb csoportnak tartott.

Hazánk válogatottja azonban bőven a várakozáson felül teljesített és majdnem továbbjutott az F-jelű csoportból. Az első mérkőzésen Portugália ellen a 84. percig 0-0-ra állt a mérkőzés, amikor is megtört a gólcsend és 3 gólt is szereztek a portugálok, így ezen a mérkőzésen 0 ponttal zárt a magyar csapat.

A második és harmadik mérkőzésen azonban bravúros döntetlent ért el a válogatott, ahol a korábbi világbajnokság két győztesével mérkőztek meg. Először Franciaországgal játszott 1-1-et a magyar válogatott, méghozzá úgy, hogy mi szereztük meg a vezetést a teltházas Puskás Arénában. Az utolsó csoportmeccsen már a továbbjutásért küzdött Magyarország a müncheni Allianz Arénában Németország ellen. Egészen a 84. percig továbbjutásra és győzelemre állt a magyar csapat, a vége azonban 2-2-es döntetlen lett, így végül a magyar válogatott búcsúzott a tornától.

A válogatott teljesítményére a külföldi sajtó is felfigyelt

Az Európa-bajnokság azóta már a Puskás Aréna számára is véget ért. Itt rendezték többek között a Magyarország-Portugália, a Magyarország-Franciaország, a Portugália-Franciaország, valamint az Csehország-Hollandia nyolcaddöntőt is. Az összes budapesti mérkőzésen közel teltház előtt játszhattak a válogatottak, amely 60 ezer nézőt jelent.

"Több szinten is előreléptünk az Európa-bajnokság alatt, immár félelem nélkül játszunk a magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben, meg tudunk küzdeni velük fizikai szinten, állóképességben, futóteljesítményben és taktikai szinten is megálljuk a helyünket. Technikai szinten továbbra is fennáll a különbség köztünk és a topcsapatok között, de remélem, hamarosan meghívhatok olyan játékosokat a keretbe, akik segítenek lefaragni a meglévő technikai lemaradásunkat" – fogalmazott az MLSZ-nek a torna tanulságairól a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

Magyarország a következő tétmeccsét a szeptemberi világbajnoki-selejtezőkön játssza, méghozzá Anglia válogatottja ellen a Puskás Arénában.

 

Képek forrása: MLSZ

CS.SZ.