Sporthírek

Lille vagy a Lyon

Lille vagy a Lyon
Ma este minden formai kérdések dőlnek el a francia bajnokságban. A Marseille már bajnok, de a BL pozíciókért még komoly versengés folyik.
Didier Deschamps és csapata, a Marseille már hátra dőlve nézheti a csatákat, amelyeket a mögöttük lévő csapatok vívnak az Orange Ligue 1 utolsó fordulójában. Lille (70 pt), Lyon (69pt), Auxerre (68 pt), Montpellier ( 66 pt). Így áll a tabella eleje. A címvédő Bordeaux nagyon lemaradt és már esélye sincs jó pozíciót elérni a maga 64 pontjával. Viszont az újonc és egyben igazi meglepetés csapat Montpellier komoly harcot fog vívni a PSG otthonában. Ha a szerencse melléjük szegődik, akkor jövőre Európa Ligában indulhatnak. A Lille, amely fantasztikus sorozatot produkált az idei évben, a Lorient-hoz utazik.

Claude Puel csapatának csak a három pont a jó

Claude Puel csapatának csak a három pont a jó

A vereség és a döntetlen nem fér bele, mert ha a Lyon győz a Le Mans ellen, akkor ők indulhatnak egyenes ágon a Bajnokok Ligájában ősszel. Az Auxerre, amely pár hétel ez előtt még második volt, utóbbi öt mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, így jelenleg a negyedik, EL helyezést érő pozícióban vannak. De mivel az utolsó pillanatig nagyon izgalmas a bajnokság, nekik is legalább egy pontot kell szerezni, hogy a Montpellier győzelme esetén se előzze meg őket. Amíg a Lyon egyeduralkodó volt Franciaországban nem igen volt ennyire izgalmas a végjáték a Ligue 1-ben. A három kieső már kiléte már ismert. Jövőre a Le Mans, a Boulogne és a Grenoble a második ligában folytatja szereplését.


A 38. forduló párosításai:

Boulogne - Rennes
Lens - Bordeaux
Lorient - Lille
Lyon - Le Mans
Marseille - Grenoble
Nancy - Valenciennes
Nice - Saint-Etienne
PSG - Montpellier
Sochaux -Auxerre
Toulouse - Monaco

p.sz.

Minden, ami foci

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu