Sporthírek

McClaren a Wolfsburg trénere lesz

McClaren a Wolfsburg trénere lesz
Steve McClaren, aki idén bajnoki címet nyert a holland Twente csapatával, a következő szezontól a Wolfsburg csapatát irányíthatja.
Sikeredző kell a padra. Ez lehet a jelszó a Wolfsburg csapatánal, amely tavlay bajnoki címet nyert a Bundesligában, idén viszont csak a nyolcadik helyen végzett. A klucs egyértelműen az edző lehet. Akkor Félix Magath irányította a csapatot és a csúcsra is juttatta. Most pedig Steve McClaren lehet a megfelelő ember a farkasok padján. Az angol menedzser éppen most nyert holland bajnokságot a Twente csapatával. Két év alatt igen ütőképes csapatot és egységet kovácsolt a holland gárdából és a kemény munka meghozta gyümölcsét.

McClaren bajnoki címig vezette a Twente csapatát

McClaren bajnoki címig vezette a Twente csapatát

"Volt két fantasztikus éven az FC Twente kispadján, de ígéretet tettem a feleségemnek és a gyerekeknek, hogy két évnél tovább nem maradok távol tőlük"- mondta az nagol szakember, akinek családja jelenleg Angliában van. "Most már mindannyian együtt élünk Németországban." A 49 éves angol két éves szerződést kötött és évente három millió euró üti a markát. A 2008-as év volt a mélypont, amikor az angol válogatottat nem tudta kijuttatni az Európa-bajnokságra, ekkor vette át a Twente irányítását és két szezon alatt igen nyerő csapatot kovácsolt. Ráadásul a Twente története első bajnoki címének örülhet. Azért minden esetre bizarr döntés ez, hiszen jövőre a Twente mégis csak a Bajnokok Ligájában indul.


p.sz.

Bundesliga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu