Magyar Utánpótlás Sport

III. Dunaújváros PASE Utánpótlás Labdarúgó Kupa

III. Dunaújváros PASE Utánpótlás Labdarúgó Kupa
Ötödik alkalommal rendezték meg az utánpótlás labdarúgó kupát, mely harmadik alkalommal viseli a Dunaújváros PASE Utánpótlás Labdarúgó Kupa nevet. Az első napon az U8- és az U11-korosztályos kissrácok mutathatták meg tudásukat. Sajnos nem az eredetileg eltervezett létszámban, hiszen az időjárás közbeszólt: az ónos eső miatt néhány csapatnak vissza kellett mondania a nevezését. A szervezőknek így át kellett alakítaniuk egy kicsit a menetrendet. A fiatalabbaknál az Ercsi Kinizsi SE, az U11-esek között pedig a KLC Kecskeméti TE szerezte meg az első helyet.

III. Dunaújváros PASE kupa (Fotó: dpase.hu)
Az U11-es korosztályban 5 csapat (KLC Kecskeméti TE, Tolle UFC Szekszárd, PMFC-Matias és a két dunaújvárosi csapat) indult csatába körmérkőzés rendszerben, 1x25 perces játékidővel. Az U8-asoknál ugyanúgy körmérkőzéses rendszerben, két fordulóban és 1x15 perces játékidőben mérkőzött meg a négy csapat (Ercsi Kinizsi SE, Tolle UFC Szekszárd, és a két Dunaújváros PASE).

A „csökkentett üzemmód” ellenére a nézők igen színvonalas és izgalmas meccseket láthattak mindkét korosztályban. A küzdelmek a dunaújvárosi sportcsarnok kis-, valamint nagytermében zajlottak. A nagyobbaknál három 9 pontos csapat is volt, helyezésüket így a gólarány döntötte el. A kisebb korosztályban is szoros küzdelemben végzett az élen az Ercsi Kinizsi SE.

A gyerekeknek a mérkőzéseken kívül az is nagy élmény volt, hogy a torna utolsó meccsein név szerint szólították őket a pályára. Az eredményhirdetésnél a gyerekek ráadásul a külön e célra készített dobogón vehették át a díjakat és az érmeket a Dunaújváros PASE utánpótlás koordinátoraitól és Hingyi László, Dunaújváros Megyei Jogú Város képviselőjétől. A rendezvényt a dunaújvárosi önkormányzat is támogatta.


A III. Dunaújváros PASE kupa végeredménye:

U8 korosztály

1. helyezett: Ercsi Kinizsi SE

2. helyezett: Tolle UFC Szekszárd

3. helyezett: Dunaújváros PASE piros

4. helyezett: Dunaújváros PASE fehér

Különdíjak

Legjobb kapus: Cseresznyés Balázs (PMFC-Matias)

Legjobb játékos: Adorján Áron (Tolle UFC Szekszárd)

Legjobb hazai játékos: Zámbó Csaba

Gólkirály: Bodor Zoltán (KLC Kecskeméti TE)


U11 korosztály

1. helyezett: KLC Kecskeméti TE

2. helyezett: Tolle UFC Szekszárd

3. helyezett: PMFC-Matias

4. helyezett: Dunaújváros PASE fehér

5. helyezett: Dunaújváros PASE piros

Különdíjak:

Legjobb kapus: Kárpáti Koppány (Tolle UFC Szekszárd)

Legjobb játékos: Csapó András (Tolle UFC Szekszárd)

Legjobb hazai játékos: Törő Ádám

Gólkirály: Ambach Arnold (Ercsi Kinizsi SE)

 

A torna további játéknapjai a hétvégén:

U6-U9: 2014. február 8., szombat, 9.00-16.00

U10-U7: 2014. február 9., vasárnap, 9.00-16.00

Fotók: dpase.hu