Magyar Utánpótlás Sport

Savaria Kupa - III. Tóth Géza Emlékverseny: taroltak a Simon testvérek

Savaria Kupa - III. Tóth Géza Emlékverseny: taroltak a Simon testvérek
Tegnap volt Szombathelyen az idei Savaria Súlyemelő Kupa, avagy a III. Tóth Géza Emlékverseny. A Simon testvérek ismét kiválóan szerepeltek: saját kategóriájukban Bence és Áron is első helyen végzett, utóbbi egyéni csúccsal. Simonék következő komolyabb megmérettetése a Testvériség SE által március 21-22-én megrendezésre kerülő Iskolások Országos Bajnoksága lesz.

Balról jobbra: Végi Imre, Simon Bence, Sliczni Szabó Norbert, Simon Áron és  Felvégi István

A Savaria Súlyemelő Kupát Tóth Géza olimpiai ezüstérmes súlyemelő emlékére immár harmadik alkalommal Tóth Géza Emlékversenyként rendezték meg. A XX. század legnagyobb vasi sportolójának választott legenda 157-szeres országos csúcstartó nevéhez két világbajnoki csúcsbeállítás és egy olimpiai csúcs is fűződik. Az 1960. évi nyári olimpiai játékokon negyedik lett, négy évvel később, Tokióban már ezüstérmes. Visszavonulása után, 1972-től a Haladás főállású vezetőedzőjeként dolgozott. 1986-tól a Testnevelési Főiskola docense volt. Több éven át volt tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak. 2011 októberében hunyt el.

Az idei versenyt (is) a Haladás VSE szervezésében a Tóth Géza Súlyemelő Teremben rendezték.

Bence a dobogó legfelső fokán
Bence a dobogó legfelső fokán

Bence 135 kg-t szakított és 163 kg-t lökött, amivel megszerezte az első helyet és abszolút legjobb lett a junior korcsoportban. Áron 140 kg-t szakított (új egyéni csúcs), illetve 157-et lökött. Ez a teljesítmény szintén első helyet ért.Áron a dobogó legfelső fokán

Áron a dobogó legfelső fokán

A Simon testvérek immár gőzerővel készülnek a következő megmérettetésre: az Iskolások Országos Bajnokságára, amelyet a Testvériség SE szervez március 21-22-én, most pénteken és szombaton. Mindketten a második napon, 15.30-tól szállnak versenybe. Bence edzőtáborban, a felnőttekkel, míg Áron otthon, napi két edzéssel készül.