Sporthírek

2,4 milliárdból valósul meg a birkózó-akadémia sportcsarnoka

2,4 milliárdból valósul meg a birkózó-akadémia sportcsarnoka

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke szerint két év múlva elkészülhet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka, melyet 2,4 milliárd forintból építenek fel.Az MBSZ vezetője az akadémia leendő, csepeli területén tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a multifunkcionális, háromszintes létesítmény tervei és a szükséges engedélyek már megvannak. Elmondása szerint a csarnok megvalósítása az első lépése a projektnek, a csepeli Hollandi út 8. szám alatt ugyanis 130 fős kollégium is épül, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések is megvalósulnak a területen. A teljes beruházás 4-4,5 milliárdba kerülhet.

 

2,4 milliárdból valósul meg a birkózó-akadémia sportcsarnoka

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke tartott sajtótájékoztatót a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokának leendő területén

 

Az akadémiáról elmondta, hogy a magyar birkózás eredményei, sikerekben gazdag múltja és jelene is megköveteli, hogy méltóan kezeljék, és minőségi feltételeket biztosítsanak a versenyzőknek. Az akadémiai rendszerben elsősorban a 14 és 23 év között fiatalok kerülnek a középpontba, ahol minden feltétel biztosított lesz ahhoz, hogy minőségi munkát végezzenek és nyugodtan tanulhassanak is az odajárók.

 

/T.D.