Sporthírek

A sport 26 százalékkal jobban élénkíti a magyar gazdaságot

A sport 26 százalékkal jobban élénkíti a magyar gazdaságot

A XV. Országos Sporttudományi Kongresszuson elhangzott: a sport az átlagosnál 26 százalékkal jobban élénkíti a magyar gazdaságot, vagyis jelentős húzóerőt jelent a többi gazdasági szektor számára is.

A Magyar Spottudományi Társaság Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában mottójával megrendezett kongresszusán 156 előadás és 9 plenáris előadás volt hallható, 3 ország előadóitól, a sportjogtól, a sportgazdaságon át egészen a „mozgásgyógyszerig”. A résztvevők számos hazai és nemzetközi, sportszakmai, illetve sporttudományi kutatás eredményével is megismerkedhettek.

 

A sport 26 százalékkal jobban élénkíti a magyar gazdaságot - fotó: szombathely.hu

A sport nemcsak dinamikusan fejlődő és más ágazatokra pozitívan ható szektor, de ezáltal a magyar gazdaságot az átlagosnál lényegesen jobban serkentő gazdasági tényező is

 

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár kutatási területéről, a sportsérülésekről tartott előadást, amelyben ezek veszélyeire és megelőzésük fontosságára hívta fel a figyelmet. A Corvinus Egyetem Üzleti Gazdaságtan tanszékének kutatási eredményei egyértelműen, számokkal alátámasztva világítottak rá arra, hogy a sport nemcsak dinamikusan fejlődő és más ágazatokra pozitívan ható szektor, de ezáltal a magyar gazdaságot az átlagosnál lényegesen jobban serkentő gazdasági tényező is.

 

Emmi/T.D