Sporthírek

Fiatal magyar légiós tehetség a Bundesligában

Fiatal magyar légiós tehetség a Bundesligában
A Mönchengladbach légiósa egy góllal és egy gólpasszal zárta az izraeliek elleni U18-as válogatott mérkőzéseket - számolt be az mlsz.hu.

szenes bence


Válogatottunk egyik légiósa, a német Mönchengladbach U19-es együttesében szereplő Szenes Bence az első mérkőzésen csereként beállva győzelmet érő gólpasszt adott, a második találkozón pedig ő szerezte a vezető gólunkat. Az egykori ferencvárosi középpályás, Szenes Sándor fia a második mérkőzés után elmondta: a német szinthez képest is nagy iramú mérkőzéseket nyert meg a válogatott.

Szenes Bence 17 évesen került ki Németországba, előbb a Rot-Weiss Essen élvonalbeli korosztályos csapatában szerepelt, majd idén nyáron szerződtette a Mönchengladbach. Itt már az U19-es gárdát erősíti, amely remekül szerepel a bajnokságban, jelenleg az első helyen áll a Bundesliga-tabellán.

A Mönchengladbach U19-es keretében jellemzően német játékosok szerepelnek, Szenes Bence egyike annak a három-négy külföldi futballistának, akik rendszeresen szerepet kapnak a csapatban.Forrás: mlsz.hu

-kt-