Sporthírek

Ismét szoros lehet az Eredivisie

Ismét szoros lehet az Eredivisie
Létfontosságú mérkőzésen kapott ki a holland bajnokság élén álló Twente az Alkmaar otthonában. Ezzel az Ajax előtt ott a lehetőség, hogy szorosabbá tegye a bajnokságot.
Nem sok van hátra a holland bajnokságból. A 32. fordulóból már három mérkőzést lejátszottak, ezek közül a legfontosabb az Alkmaar - Twente találkozó volt. Amennyiben a listavezető Twente nyert volna, a hátralévő két fordulóban már nem sok esély lett volna arra, hogy az Ajax megelőzze. Viszont a tavalyi bajnok AZ megtette azt a szivességet elsősorban az Ajaxnak, hogy legyőzte 1-0-ra a Twente csapatát. A hazaiak már a 8. percben előnyhöz jutottak, amikor Simon Poulsen beívelését Peter Wisgerhof a saját kapujába sodorta.

Boschker tehetetlen volt a gólnál

Boschker tehetetlen volt a gólnál

A Twente játéka a második félidőre feljavult, de hiába gyakorolt nagy nyomást ellenfele kapujára, gólt nem sikerült elérni. Ennek az eredménynek első sorban az Ajax örülhet, amely a Willem II otthonába utazik és ha nyer, már csak egy pont lesz a két csapat közötti különbség. Dzsudzsák Balázs és a PSV eljátszotta a bajnoki címet, de a harmadik, Európa Ligás indulást jelentő hely már behúzva. Egy kis szerencsével még a másodikat is elcsíphetik.


p.sz.


Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu