Sporthírek

A Benfica már a legjobb 16 között

A Benfica már a legjobb 16 között
Ma este az Európa Liga első egyenes kieséses szakaszának visszavágóján a Benfica megsemmisítő, 4-0-ás vereséget mért a Hertha csapatára, így elsőként 5-1-es összesítéssel lépett tovább a nyolcaddöntőbe.

Benfica - Hertha: 4-0

A múlt heti odavágón a Hertha 1-1-es döntetlen kiharcolására volt képes, ám most a Benfica otthonában kellett volna helyt állni. A 25. perc elején jártunk, amikot egy pazar összjáték után Pablo Aimar tört be a tizenhatosra és védője szorítása mellett Drobný kapujába jőtt laposan. A második félidő elején a németek kicsit még az öltözői hangulat hatása alatt lehettek, hiszen három perc sem kellett és Di Mária beadásából Cardozo duplájára növelte a Benfica góljai számát.

Aimar szerezte az első találatot

Aimar szerezte az első találatot

A támadó a tökéletesen kanyaródó labdát a léc alá bólintotta, de itt a Hertha kapusa is alaposan benne volt a gólban, mivel kicsit a labda alá szaladt. Éppen hogy eltelt tíz perc a gól után, máris jött a következő találat. Aimar élesen a kapu elé tekerte a szögletet, az öklözni igyekvő Drobný saját játékosát találta el a labdával, amely Javi Garcia elé került. Neki pedig semmi más dolga nem volt, mint lőni egyet, 3-0. Ez a találat már sok volt a Hertha játékosainak. Fejben teljesen széthullott a csapat, amelynek következtében a 61. percben a Benfica már a negyedik találatot jegyezhette.

Oscar Cardozo kétszer is eredményes volt

Oscar Cardozo kétszer is eredményes volt

Ismét egy bal oldali beadás következett, amely után a vendégek védői mintha elfelejtették volna, hogy Cardozo egyszer már eredményes volt. A csatár teljesen tisztán mellel lekezelte a felé szálló labdát, majd higadtan a jobb alsóba lőtt. A németek kapusa teljesen tehetetlen volt, de becsületből azért elvetődött. Így a Benfica szó szerint lemosta a Herthat a pályáról és már fotelből nézheti végig a csütörtöki összecsapásokat, találgatva, ki lesz a következő ellenfél az Európa Liga nyolcaddöntőjében.p.sz.


Stuttgart - Barcelona: 1-1


A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu