Sporthírek

Csodát tett a Fulham, Gera duplázott

Csodát tett a Fulham, Gera duplázott
Elképesztő bravúrt hajtott végre a Fulham. Hazai pályán 4-1-re verte meg azt a Juventust, amelytől idegenben 3-1-re kikapott. Gera Zoltán duplázott, az angolon pedig a negyeddöntőbe jutottak.
Történelmet írt a Fulham, Gera Zoli duplázott és 5-4-es összesítéssel a negyeddöntőben vannak. Kell ennél többet mondani a Fulham - Juventus Európa Liga nyolcaddöntő visszavágóról? Azért az eseményeket mindeképp taglaljuk. De mennyire jól érezte Roy Hodgson a mérkőzés előtt, hogy van keresni valója csapatának és sokat érhet az a bizonyos Etuhu gól idegenben. Ráadásul nem idult jól a találkozó a Craven Cottege közönségének, hiszen David Trezeguet már a 2. percben mattolta a Fulham védelmét.

Hiába reklamáltak a Juve játékosai

Hiába reklamáltak a Juve játékosai

A védők nem tudtak felszabadítani, a földön fekvő francia támadó pedig lecsapott a szabad labdára. De ezzel ki is fújt a Juventus, mert jött Bobby Zamora, akiben a legjobban bíztak a szurkolók és a 9. percben egalizált. A beívelt labdát mellre vette eltolva magától Cannavarot és a kapuba bombázott hat méterről. A félidő során tovább nehezítette a torinóiak gólját, hogy Cannavaro a 27. percben megkapta második sárga lapját és mehetett zuhanyozni. Bő tíz perccel később pedig Gera volt jókor, jó helyen. Konchesky indította el az akciót, Zamora tovább pörgette a labdát Davisnek, ő pedig az alapvonal előtt középre tudta tenni, Gera pedig érkezett és a kapuba passzolt.

Gera értékesítette a tizenegyest

Gera értékesítette a tizenegyest

Négy perc telt el a második félidőből, a jobb oldalon Gera sarkazott Damien Duff elé, aki beívelte volna a labdát, de Diego, a Juve brazil középpályása kézzel akadályozta a labda útját. Tizenegyeshez jutott a Fulham. Gera Zoli pedig határozottan a labda mögé állt és belőtte a játékszert a kapuba ahogy kell, Chimenti pedig elvetődött jobbra, az ellenkező irányba. Természetesen jöhetett a szaltózás, ahogy azt a magyartól megszokhattuk. Ezzel már hosszabbításra állt a meccs. De semmit sem akar a hosszabbításra hagyni a Fulham, így a 82. percben Dempsey valami pazar gólt lőtt a Juventusnak. Az amerikai játékos a tizenhatos jobb sarkától fordulatból emelt a torinóiak kapujába. Zebinát még a bíró kiállította a mérkőzés végén, de ekkor már nem volt értelme szorozni, osztani, 5-4-es összesítéssel a Fulham jutott az Európa Liga negyeddöntőjébe.


p.sz.

Európa Liga nyolcaddöntő eredményei:

Fulham - Juventus: 4-1 (5-4, Fulham)
Marseille - Benfica: 1-2 (3-2 Benfica)
Standard Liege - Panathinaikos: 1-0 (4-1, Sta. Liége)
Werder Bremen - Valencia: 4-4 (5-4, Valencia)
Anderlecht - Hamburg: 4-3 (6-5, Hamburg)
Liverpool - Lille: 3-0 (3-1, Liverpool)
Sporting Lisbon - Atletico Madrid: 2-2 (2-2, Atl. Madrid)
Wolfsburg - Rubin Kazan: 2-1, hosszabbítás után (3-2, Wolfsburg)Európa Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu