Sporthírek

Gera: A gólnélküli döntetlen nem a legjobb ómen

Gera: A gólnélküli döntetlen nem a legjobb ómen
Ma este A Fulham az Európa Liga döntőjébe juthat, ha legyőzi a Hamburgot hazai pályán. Gera Zoltán szerint még a tizenegyesek is jók lennének, ha azzal a fináléba mehetnének.
A képlet olyan egyszerő, hogy ennél könnyebb már nem is lehetne. Több gólt kell lőni a Craven Cottagen a Fulhamnek, mint a Hamburgnak. Persze ez csak így leírva tűnik könnyűnek. A hamburgi 0-0 után ugyanis még teljesen nyílt a két csapat küzdelme az Európa Liga elődöntőjének visszavágóján. De ma este a tündérmese tovább folytatódhat. Legalábbis sokan úgy vélik Londonban. Joggal reménykedhetnek a Cottagerek, hiszen csapatuk már legyőzte a címvédő Shakhtar Donyecket, az olasz óriást, a Juventust és a német bajnokot, a Wolfsburgot is. Idegenben az odavágón Mark Schwarzer bravúrjainak köszönhetően a Fulham kihúzta gólnélküli döntetlennel, amely kész csoda, ha azt nézzük, milyen hosszú utat kellett megtegyen a csapat busszal, amely Gera Zoltán állóképességét is nagy próbának tette ki.

Büntetőpárbaj is jó lenne, ha úgy tovább jutna a Fulham

Büntetőpárbaj is jó lenne, ha úgy tovább jutna a Fulham

"Hazudnék, ha azt mondanám nem esik jól a pihenés, ami az elmúlt hetek keménységét illeti. Minden játék nagyon gyors és pihenőre volt szükségem a hétvége alatt, különösen a hosszú utazás miatt"- mondta Gera. A csapat 18 órát utazott Hamburgba. A döntetlen ellenére Gera reméli, hogy hazai pályán sikerül valahogy felül kerekedni a német csapaton. "A gólnélküli döntetlen nem a legjobb ómen, mert eddig minden alkalommal szereztünk idegenben gólt az Európa Ligában. Most a gólnélküli döntetlen után nyernünk kell hazai pályán. Ha nem nyerünk, akkor jussunk túl rajtuk tizenegyesekkel. Természetesen elfogadnám ezt, ha azt jelentené, hogy a döntőbe mehetünk." 131 éves fennállása során a Fulham soha nem nyert egyetlen trófeát sem Angliában, sem pedig az európai kupaporondon.


p.sz.

Európa Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu