Sporthírek

Sevilla - CSKA Moszkva BL előzetes

Sevilla - CSKA Moszkva BL előzetes
Nagy mérkőzés vár a Sevilla csapatára a Bajnokok Ligája nyocaddöntőjének visszavágóján. Az andalúzok a negyeddöntőbe jutásért harcolnak a CSKA Moszkva ellen, amely óriási siker lenne a klub történetében.
"Ez az egyik legfontosabb mérkőzés az életemben"- fogalmazta meg érzését Manoli Jimenez, a Sevilla mestere. A Sevilla az évek során Európa elit klubjai közé küzdötte fel magát és eljött az idő, hogy a Bajnokok Ligájában is megmutassák, mire képesek. A spanyolok kedvező pozícióból várják a visszavágót, hiszen Moszkvában 1-1-es döntetlent értek el, így az idegenben szerzett gól sokat számíthat a mérkőzés végén.

Jimenez élete egyik legfontosabb mérkőzése elé néz

Jimenez élete egyik legfontosabb mérkőzése elé néz

Ha a Sevilla nyer, úgy fejezet kezdődik a klub történetében. "Ez egy történelmi esemény, amelyet az összes rajongó a stadionból akar látni. A Sevilla megérdemli, hogy a világ legjobb nyolc csapata között legyen. Ez egy nagyon fontos mérkőzés a csapatnak, a városnak, Andalúziának és Spanyolországnak is. Nincs kétségem afelől, hogy elérjük a megfelelő eredményt. Ők nagyon veszélyes csapat, sok veszélyes játékossal"- nyilatkozta Jimenez mester, a Sevilla trénere. A Sevilla hosszú utat tett meg Moszkvába három héttel ezelőtt és a kemény tél ellenére jól teljesítettek a spanyolok. A csapat azonban a bajnokságban sok kritikát kapott, különösen a védelem, amely olykor nem áll a helyzet magaslatán. Julien Escudé szerint csak egy kis szerencsére van szüksége a csapatnak, amely az utóbbi időben a védő szerint egyre magabiztosabban uralja a középpályát.

Slutsky mester szerint nem számít a hazai pálya előnye

Slutsky mester szerint nem számít a hazai pálya előnye

A vendég oroszok helyzete sem túlságosan kedvező. A CSKA úgy indult el a Pizjuan-stadionba, hogy az orosz bajnokság csak most hétvégén kezdődött, a csapat korábban március hetedikén játszott orosz szuperkupa-döntőt a Rubin ellen, amelyet elveszített. Ráadásul a Sevilla gólt szerzett idegenben, amely könnyen a hazai pályán szereplő spanyolok malmára hajthatja a vizet. De Leonyid Slutsky bízik abban, hogy az új szedon kezdete visszafogná csapata teljesítményét. "Nem hiszem, hogy a szezon kezdete megakadályozna minket. Türelmesnek kell lennünk, és tudnunk kell, egy egy gól bármelyik pillanatban jöhet. Nem hiszem, hogy a hazai pálya előnye fontos lenne."


p.sz.


Chelsea - Inter BL előzetes

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu