Sporthírek

Úgy tűnik, vége a Fulham menetelésének

Úgy tűnik, vége a Fulham menetelésének
A Juventus 3-1-re győzte le a Fulham együttesét az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, amely ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került. A Standard Liége ellen már nem maradt több gólja a Panathinaikosnak.
Gyakorlatilag elkönyvelhetjük, hogy a Fulham kiesett az Európa Ligából. Legalábbis a torinói 3-1-es vereség után Gera Zoltánéknak csodára lesz szükségük a Craven Cottagen a visszavágón. A Juventus már a  kilencedik percben megszerezte a vezető találatot. Egy baloldali beadást követően David Trezeguet, a Juventus francia támadója csúsztatott kapura, Schwarzer szögletre tudott menteni. Ebből aztán éppen Legrottaglie ugrott fel a legjobb ütemben és bólintott a Fulham kapujába. Erős falatnak bizonyult a Juventus az angolok számára, ez jól látszott már az eltelt húsz perc után.

Zebina nagy gólt lőtt a Fulhamnek

Zebina nagy gólt lőtt a Fulhamnek

Az első félidő 25. percében Zébina gondolt egyet és indult el a labdával. Két védő között betőrt és jobbal kilőtte a hosszút, a labda még a kapufa segítségével vágódott a kapuba. A 36. percben visszajött a londoni csapat a meccsbe. Simon Davies állt a labda mögött baj oldalt. A szabadrúgása Etuhu fejére szállt volna, de a nigériai játékos nem találta el, így az egy védőn elakadva a Fulham játékosa elé került, aki nem habozott, rögtön lőtt. A labda megpattan egy torinói lábon, így az háríthatatlanul gurult a kapuba. De David Trezeguet még a félidő vége előtt megszerezte a zebrák mindent eldöntő találatát. A francia előbb a jobb kapufát lőtte telibe, majd a visszapattanót már a hosszú sarokba. A második félidőben a Juventus tartotta az eredményt, így 3-1-re nyert a Fulham ellen.

A tavalyi UEFA-kupa döntős Werder Bremen a Valencia otthonába utazott, ahol a 24. percben Torsten Fring rúghatott bűntetőt egy kezezés után. A német középpályás a jobb sarokba lőtte a labdát, Cesar kapus pedig balra vetődött. A második félidőből jó tíz perc is eltelt, amikor a Mestalla közönsége hazai találatnak örülhetett.

Mata tudott egyenlíteni a Werder Bremen ellen

Mata tudott egyenlíteni a Werder Bremen ellen

Mata először David Silva felé passzolt, aki a tizenegyes magasságában elfektetett egy védőt, de a lövését blokkolták. A lecsorgó labdára pedig Mata érkezett először, így aValencia 1-1-re mentette az állást.

Úgy tűnik, hogy a Panathinaikos a Roma ellen ellőtte az összes puskaporát. A Standard Liége elleni hazai mérkőzése mindenképp erre utal. A két meccs alatt hatot is rúgó görögök a belgák ellen csak Vyntra góljának örülhettek, amely szépítésre volt elég. A Liége ugyanis háromszor volt eredményes. Witsel már a 8. percben megszerezte a vezetést, amelyet aztán a nyártól a Liverpoolhoz csatlakozó Jovanovic duplázott meg negyed óra elteltével. Camargo még a második félidőben betalált, így a belgák 3-1-ről várhatják a visszavágót. A mérkőzés meglehetősen durva volt, a játékvezetőnek kilenc tíz sárga lapot is fel kellett mutatnia, a görögök játékosának, Simaonak kettőt is.


Európa Liga nyolcaddöntő eredmények:

Benfica - Marseille: 1-1
Juventus - Fulham: 3-1
Panathinaikos - Standard Liege: 1-3
Valencia - Werder Bremen: 1-1

Atletico Madrid - Sporting Lisbon: 0-0
Hamburger SV - Anderlecht: 3-1
Lille - Liverpool: 1-0
Rubin Kazan - Wolfsburg: 1-1


p.sz.

Európa Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu