Sporthírek

Drogba lett az év afrikai játékosa

Drogba lett az év afrikai játékosa
Csütörtökön rendezték a 2009-es év díjkiosztó gáláját az afrikai kontinenst tekintve, ahol Drogbat az év játékosának választottak. Ezzel az elefántcsontparti támadó másodszorra érdemelte ki a titulust.
A 2009-es év legjobb afrikai játékosa Didier Drogba, a Chelsea és az elefántcsontparti támadó az Afrikai Labdarúgó Szövetség szavazásán. Drogba az Inter csatárát, Samuel Eto'ot előzte meg, mögöttük Michael Essien a harmadik helyen végzett. Drogba 2006-ban már nyert, akkor is Eto'ot előzte meg. Az év afrikai csapata a Kongói Demokratikus Köztársaság bajnokságában szereplő TP Mazembe lett, amely az Afrikai Bajnokok Ligája 49 éves fennállása során először hódította el a címet.

Drogba sok afrikai kissrác példaképe

Drogba sok afrikai kissrác példaképe

A második a nigériai Heartland és a mali Stade Malien csapat végzett. Az év edzője Sellas Tetteh lett, aki a húsz éven aluliak világbajnokságán szeptemberben győzelemre vezette Ghána együttesét. A legjobb fiatal játékos is ebből a válogatottból került ki Dominic Adiyiah személyében. Az év válogatottja Algéria lett, aki legyőzve a hatszoros Afrika-kupa győztes Egyiptomot, kvalifikálta magát a 2010-es Dél-afrikai világbajnokságra.


p.sz.


Európa Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu