Sporthírek

Ma este bajnokot avathatnak Franciaországban

Ma este bajnokot avathatnak Franciaországban
Ma este a Ligue 1 35. fordulójában a listavezető Marseille a második Auxerre otthonába látogat. Vendég győzelem esetén új bajnoka lesz Franciaországnak.
Többek között a hétközi 2-0-ás vereségével a Bordeaux lemondhat a bajnoki címvédésről. Laurent Blanc csapata a Valenciennes otthonában kapott ki 2-0-ra ráadásul elmúlt öt mérkőzése alatt egyetlen pontot gyűjtött be. Ez nem bajnokcsapathoz méltó teljesítmény. Viszont a Marseille, amely jelenleg 71 pontjával vezeti a tabellát, január 31-e óta nem kapott ki a bajnokságbn. EZ már olyan mérleg, amely miatt jogosan állhat egy csapat a tabella élén.

Deschamps szoríthat csapatának, a Marseillenek

Deschamps szoríthat csapatának, a Marseillenek

A második Auxerre öt pont hátrányban van a listavezetővel szemben. A sorsolás úgy hozta, hogy ez a két csapat péntek este döntsön a bajnoki cím sorsáról. ugyanis a Marseille az Auxerre otthonába látogat. Amennyiben a vendégek begyűjtik a három pontot, már biztosan bajnokok, függetlenül minden más eredménytől. A bajnokságból a mostanival együtt négy forduló van hátra és ha az Auxerre veszít, a délieknek elegendő pontjuk lesz a trófea megszerzéséhez.
A hét közben a Bayern München áldozatául esett ötödik Lyon a Montpellier otthonában vendégszerepel. A mérkőzés tétje nagy, hiszen szoros a küzdelem a Bajnokok Ligája selejtezős helyért.

p.sz.
# Csapat Pont
1 Marseille 71
2 Auxerre 66
3 Lille 61
4 Montpellier 60
5 Lyon 59
6 Bordeaux 57A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu