Sporthírek

A spanyol bajnokság élére ugrott a Real Madrid

A spanyol bajnokság élére ugrott a Real Madrid
Szombat este a La Liga 25. fordulójában a Barcelona 2-2-es döntetlent játszott az alsóházi Almería otthonában és mivel a Real Madrid van der Vaart góljábal az utolsó pillanatban nyert a Sevilla ellen, jobb gólaránnyal megelőzte a katalánokat a tabellán.
Parázs hangulatú fordulatos mérkőzést láthatott a Santiago Bernabeu közönsége szombat este a spanyol fővárosban. A bajnoki címre törő Real Madrid a Bajnokok Ligája indulást érő helyek valamelyikére vadászó Sevillat fogadta. A fővárosiak pazar formában futballoznak az elmúlt hetekben, de a jelenlegi ellenfél merőben más játékerőt képviselt, mint az eddigiek. Eljött tehát Manuel Pellegrini csapatának számára a megmérettetés ideje. A 10. percben rögtön az andalúzok szerezték meg a mérkőzés első találatát.

Drago góljával 2-0-ra is vezetett a Sevilla

Drago góljával 2-0-ra is vezetett a Sevilla

Ahogyan Jesus Navastól, a sevillai gyorsvonattól már megszokhattuk, elfutott Marcelo mellett a jobb oldalon és középre tekert. De a beadás hosszúnak bizonyult, ám Diego Capel még elcsípte a túloldalon és rögtön vissza is lőtte a labdát középre. It érkezett a menteni igyekvő Xabi Alonso és az őt szorongató Alvaro Negredo is. Végül is Alonso a saját kapujába talált, de az is lehet, hogy Negredo is még beleért a labdába. A 24. percben az első komoly lehetőségéhez jutott a Real Madrid. Cristiano Ronaldo állt természetesen a labda mögött. Mindenki kapuralövésre számított, ám a portugál inkább egy lágy beívelést választott, nem is rosszul. Higuaín nem sokkal fejelt a kapu mellé. Ez kulcsmomentuma volt az első félidőnek, mivel ezek után sorra dolgozta ki a Madrid a helyzeteket. Marcelo, Higuaín és Ronaldo is szerezhetett volna akcióból találatot, de vagy Palop, a Sevilla kapusa, vagy a védők, ha némi problémával is, de mindig tisztázni tudtak. Ki kell emelni itt a blancok két szélső védőjét, Marcelot és Sergio Ramost, akik elképesztő erőket mozgósítottak a támadások segítése érdekében.

Van der Vaart gólpasszt adott Sergio Ramosnak

Van der Vaart gólpasszt adott Sergio Ramosnak

A vissza gondol az ember, ilyet talán a Michel Salgado, Roberto Carlos duónál láthatott utoljára. A 39. percben Ronaldo kezdett a védők között elszlalomozni és ballal tüzelt. Három perccel később megint a portugál aranylabdás próbálkozott jobbal, de Palop valami ember feletti teljesítményt nyújtott, térdre rogyva hárított. Közben azért a játékvezető is jelezte, hogy a pályán van, az első félidőben öt sárga kártyát is kiosztott 2-3-as formában. Jót tett a pihenő a vendégeknek, legalább egy kis időre megszűnt a nyomás. A második félidőből pedig még el sem telt nyolc perc, amikor Dragutinovic szabadrúgásból szerezte meg az andalúzok második gólját. De ez egy óriási kapus hiba is volt. Xabi alonso ugyan kifejelhette volna a labdát, ám nem tette meg végül, Iker Casillas meg lepkézett egy nagyott és mire elindult a labda felé, már késő volt, az a hosszú sarokba landolt egy pattanás után.

Ramos a Real Madrid egyik legjobbja volt

Ramos a Real Madrid egyik legjobbja volt

Meglehetősen furcsa gól volt, hogy Drago ezt beadásra szánta vagy kapura, azt nem fogjuk megtudni, de 2-0 a Sevillanak. De innentől megint kezdődött az első félidő forgatókönyve. Előbb Kaká előtt adódott lehetőség az 57. percben, de három perccel később Cristiano Ronaldo bevette Palop kapuját. Marcelo passza irányt változtatott egy védő lábán, amely a tizenhatosra betörő Ronaldo elé került. A kapus itt tehetetlen volt, Ronaldo tíz méterről keményen a hálóba lőtte a labdát. A csereként beállt Guti pár perccel később egy sistergős bombát eresztett el jó 25 méterről. Palop csak leste, hogy a labda merre fog kikötni. Szerencséjére kapufa lett. Ha azt a kaput egy picivel nagyobbra tervezik. Guti lövéséhez még középen hozzáértek, így következett Rafael van der Vaart sarokrúgása, amelyre éppen Sergio Ramos érkezett a legjobban és bólintott, 2-2, a Sevilla gólja után jóformán helyzethez sem jutott. Nem telt el még három perc sem a középkezdés óta, Ramos éppen, hogy lemaradt Ronaldo beadásáról. Higuaín is tekert egyet jobbal, a kapufa tövénél elment a lövés.

Van der Vaart estében pofozta a labdát a kapuba

Van der Vaart estében pofozta a labdát a kapuba

Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy egykapuzott a Real Madrid, közben telt az idő. A 91. percben aztán olyan dolgok történtek a Sevilla kapuja előtt, hogy leírni is nehéz. Egy beadás után mentés, de a labda vissza került a hazaiakhoz, a lekészített labda utáni lövés lehet, hogy kezet érintett, de ez nem izgatta Marcelot, aki a tizenhatos előtt a bal szögletzászló irányába tolt és keményen rászúrta ballal, az kipattant Palopról Ronaldo elé, aki éppen Raúl lábát találta el nyolc méterre a kaputól. Úgy nézett ki, marad a döntetlen. De a 92. percben Ramos adta be a labdát, az argentín Higuaín lefejelte Palop lábához a labdát, amely kipattant és ott volt Rafael van der Vaart és két méterről bepofozta estében a labdát. Ezzel egy olyan mérkőzésen nyert a Real Madrid a Sevilla ellen, hogy a gyengébb idegzetű nézők valószínűleg nem bírták volna idegekkel.


p.sz.

La Liga hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu