Sporthírek

BL indulásért harcol a City és a Tottenham

BL indulásért harcol a City és a Tottenham
Ma este az angol Premier League küzdelmeiből elmaradt két mérkőzést pótolnak. A Manchester City a Tottenham ellen küzd meg a 4. helyért, a Fulham a Stoke City-t fogadja.
Egy mérkőzéses hátrányban van a Manchester City és a Tottenham a többi Premier League-es csapattal szemben. Ma ezt a hátrányt hozza be a két fél, ám óriási jelentősséggel bír a mai találkozó. Mindketten a Bajnokok Ligája selejtezőt érő 4. helyért csatáznak. Jelenleg a Tottenham van kedvezőbb pozícióban, egy ponttal előzi meg az ötödik helyen álló manchesteri kékeket. Ha a Tottenham idegenben egy bravúros győzelmet ki tud csikarni, akkor már biztos selejtezős a BL küzdelmeiben, a City-nek akkor pedig még az utolsó fordulóban is kell gyűjtenie legalább egy pontot ahhoz, hogy biztosan indulhasson az Európa Ligában, mivel mögötte van két pont hátránnyal az Aston Villa.

A Tottenham hazai pályán 3-0-ra verte a City-t

A Tottenham hazai pályán 3-0-ra verte a City-t

Azonban a Spurs olyan kedvező helyzetbe kerülne egy győzelemmel, hogy egy esetleges Arsenal vereség következtében akár a dobogó alsó fokára is állhatnának a 38. forduló végére. Ezzel teljesen tisztában van Harry Redknapp is, a Tottenham menedzsere. Viszont nehéz lesz megszorongatni a City-t idegenben, mivel mancini csapata a szezon során csak két alkalommal kapott ki tizennyolc lejátszott meccsből.
Az este másik mérkőzésén az Európa Liga döntős Fulham a Stoke City-t látja vendégül. A mérkőzésnek különösebb pikantériája nincs, mindkét gárda legfeljebb a jobb helyezés elérésében reménykedhet. Ezek alapján Roy Hodgson, a Fulham menedzsere akár pihentethetné is klucsjátékosait a nagy döntőre, nehogy valaki komoly sérülést szedjen össze.


p.sz.

Premier League hírek

A cikk támogatója MCOnet Média csoport.
Web: www.mconet.hu
E-mail: info@sport-net.hu