Sporthírek

Könnyed Barcelona győzelem az El Clásicon

Könnyed Barcelona győzelem az El Clásicon
Meglehetősen könnyedén, 2-0-ra nyert a Barcelona a Bernabeuban a Real Madrid ellen az El Clásicon. Messi ezúttal is betalált, Pedro pedig bebiztosította a győzelmet.
La Liga 31. fordulóját rendezték Spanyolországban, ahol szombat este a derbik derbijét játszotta a Real Madrid a Barcelona ellen hazai pályán. A mérkőzés nem sikerült annyira izgalmasra, mint azt sokan remélték. Az első félidő java szinte esemény nélkül telt el, viszont annál több volt a szabálytalanság. Mindkét gárda jól tudta, hogy ezen a mérkőzésen sok múlik. Viszont a Barcelona a Bernabeuban is végre tudta hajtani labdatartásos játékát. A katalánok megintcsak nagy százalékban uralták a pályát.

Messi (jobbra) és Pedro elintézte a Realt

Messi (jobbra) és Pedro elintézte a Realt

A 31. percben Messi ugrott ki Garay mellől és lőtte be a labdát Iker Casillas mellett a kapuba. A Real Madrid próbálkozott, de komoly lehetőség nem adódott előttük. A második félidőben már Ronaldo és Higuaín is szerezhetett volna gólt a Madridnak, ha kicsit jobban koncentrálnak, de helyzet itt, gól ott. Az 56. percben Pedro lógott meg a jobb oldalon Arbeloa mellől és egy az egyben ballal elpasszolta Casillas mellett a labdát. Ki kell emelni Xavi zseniális teljesítményét, hiszen mindkét gólt ő készítette elő. A Real Madridnak szaladnia kellett az eredmény után, de Rafael van der Vaart egy ordító helyzetet puskázott el.

Casillas arca mindent elárul

Casillas arca mindent elárul

Cristiano Ronaldonak és Higuaínnak is volt lehetősége, de egyikük sem volt eredményes. Messi még kétszer ziccerbe került, de Casillas bravúrosan védeni tudta az argentin aranylabdás próbálkozásait. Jött Guti, Raúl és Benzema is. Utóbbi az utolsó percekben szépen fejelt kapura, de egy picivel élt tévesztett. Így a Barcelona a játék képét nézve simán nyert Madridban. Kimondva, kimondatlanul, itt a Real többet veszített egyszerű három pontnál. "A bajnoki címet még nem nyertük meg, mert van maradt még pár mérkőzés, de ez nagy lépés volt számunkra"- mondta az első találat szerzője, Lionel Messi. "Legyőztük a Real Madridot, akit nagyon tisztelünk. Jobbak tudunk lenni bárkinél, ha keményen dolgozunk."


Eredmények a 31 fordulóból:

Malaga - Sevilla: 1-2
Tenerife - Valladolid: 0-0
Villarreal - Sporting Gijon: 1-0
Xerez - Getafe: 0-1
Real Madrid - Barcelona: 0-2


A Chelsea az FA-kupa döntőjében